Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

El museus de l’Alt Empordà s’intercanvien peces

El museus de l’Alt Empordà s’intercanvien peces
bonart figueres - 13/05/13

La xarxa de museus Una Comarca de museu està formada per vuit museus de l’Alt Empordà i treballa en projectes i activitats de difusió des de 2009. Aquests museus són l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries, el Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala, el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries de  l’Escala, el Museu del Joguet de Catalunya de Figueres, el Museu de l’Empordà de Figueres, el Museu de la Tècnica de l’Empordà de Figueres, el Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera i el Museu Ciutadella de Roses.

Tots ells són museus registrats i col·leccions obertes al públic de la comarca que disposen d’una oferta educativa estructurada, estable i permanent, que l’any 2009 a iniciativa i amb el suport del Servei Educatiu de l’Alt Empordà (SEAE) varen començar a desenvolupar el projecte Una comarca de museu. Itinerari escolar per gaudir de l’Alt Empordà a través dels seus museus, itinerari recomanat per tal que els alumnes, de manera estructurada i a partir de l’aplicació de les competències bàsiques, puguin visitar cadascun dels centres patrimonials del projecte un mínim d’un cop al llarg de la seva vida escolar. A partir d’aquesta primera acció han anat sorgint altres projectes en xarxa per a la divulgació i l’aprofundiment en el coneixement de la comarca de l’Alt Empordà a través dels seus museus.

En aquesta ocasió, es presenta De Museu a Museu, una nova proposta amb motiu del Dia Internacional dels Museus. És una activitat conjunta per la qual els vuit museus de la xarxa s’intercanviaran diferents peces, acollint temporalment cada museu una peça convidada. Les peces cedides tenen vinculacions amb els museus d’acollida, ja sigui per raó de les col·leccions, les temàtiques o els fons dels museus receptors. 

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment mundial organitzat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM). Aquesta edició de 2013  es presenta sota el lema Museus (memòria + creativitat)=Progrés social, i arriba farcida de propostes: jornades de portes obertes, itineraris i visites, recorreguts nocturns, etc. a la majoria de museus de tot el món. La xarxa de museus Una Comarca de museus s’hi suma, a banda d’altres activitats pròpies de cada museu, amb aquesta nova i interessant proposta que és el primer intercanvi de peces conjunt entre museus de l’Alt Empordà.

Entre el 18 de maig i el 16 de juny, els museus que formen part de la xarxa Una comarca de museu, s’intercanviaran un total de 28 peces. Els intercanvis de peces són entre l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries i el Museu de l’Anxova i de la Sal, entre el Museu Memorial de l’Exili i el Museu del Joguet de Catalunya, entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries i el Museu de l’Empordà i entre el Museu de la Tècnica de l’Empordà i el Museu Ciutadella de Roses.

Les peces intercanviades són les següents: Xarxa armallada i agulles de remendar (Museu de l’Anxova i de la Sal); Agulles i portaagulles (Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries); Joc d’escacs (Museu del Joguet de Catalunya); Imatges dels nens de la Maternitat d’Elna (Museu Memorial de l’Exili); Màquina d’escriure Bar-Lock (Museu de la Tècnica de l’Empordà); Eines de ferro forjat (Museu Ciutadella de Roses); Escultura femenina romana (Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries) i Cremadors de perfums o portaespigues (Museu de l’Empordà). 

 

 

inclassificablesthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal