La passió, la constància, la voluntat, la il·lusió són quatre de les virtuts que van permetre posar en marxa -fa deu anys, el maig del 2003- el parc de les arts contemporànies de Cassà, el ParcArt. Ara, deu anys després de l'estrena, amb la presència de més de dues-centes persones, s'ha celebrat el desè aniversari d'aquesta infraestructura cultural que s'ha fet coincidir amb la inauguració de la darrera peça incorporada al parc una escultura fet a sis mans per Domènec Fita, Enric Homet, i el promotor del parc, Jaume Roser.
El ParcArt s'ha convertit en el punt de trobada del món de l'art amb la presència de nombrosos artistes, molts dels quals són autors d'algunes de les 250 peces exposades al ParcArt que han volgut felicitar personalment a Jaume Roser en la festa del desè aniversari. En el seu parlament d'obertura de l'acte, Jaume Roser ha volgut destacar precisament el valor de l'amistat que ha estat un dels puntals que van permetre posar en marxa el 2002 el ParcArt i poder complir els deu anys havent assolit l'estatus de ser un dels millors parcs de les seves característiques d'Europa. El creador del parc ha agraït l'esforç i el suport de tots els que han col·laborat a fer realitat un somni "nascut de la meva passió pel món de l'art". L'alcalde de Cassà, Enric Bagué, va recordar que "és fonamental per la vida i per la cultura del país que hi hagi esforç de les institucions i sobretot de la persones que treballin en aquells projectes que els il·lusionen" i ha manifestat el seu suport a Jaume Roser per mantenir un parc "que dóna prestigi cultural a Cassà de la Selva i a tot el país". El director dels serveis territorials de cultura de la Generalitat a Girona, Antoni Baulida, va recordar l'admiració expressada en el seu dia pel conseller de cultura, Ferran Mascarell, quan va visitar el parc i va qualificar en Jaume Roser de gran emprenedor i al mateix temps "un home tossut en aconseguir allò que creu necessari per tirar endavant les seves idees i el seu projecte". Com ja havia remarcat el crític d'art, Jaume Fàbrega, Baulida, va destacar la passió i a la il·lusió de Jaume Roser en el Parc de les arts Contemporànies i l'ha instat a continuar treballant per mantenir viu i en creixement el projecte que és "punt de referència del mon artístic de les comarques gironines".
Després dels parlaments els assistents es varen traslladar a l'interior del ParcArt a la zona on s'ha aixecat un projecte elaborat pel poeta Enric Homet, l'escultor Domènec Fita i el propi Jaume Roser. Roser va explicar com a va sorgir el projecte que evoca un mirador d'aus en el que els ocells estan inclosos en l'estructura de la construcció, ja qui estan buidades en ferro a partir del disseny de Domènec Fita. Els haikus (poemes de petit format) escrits per Enric Homet completen l'escultura que a més va acompanyada sonorament amb la reproducció del so de les aus pròpies del territori. Enric Homet va explicar la tècnica emprada per la redacció dels haikus, que "són la síntesi d'uns poemes molt més llargs basats en el món de les aus". Domènec Fita va expressar la seva satisfacció per haver pogut col·laborar en el projecte de l'escultura i en el Parc Art on hi figuren diverses peces dissenyades per ell mateix i ha agraït a Jaume Roser haver sabut traslladar el seu projecte a la realitat i tota la col·laboració que al llarg dels anys l'ha vinculat a ell com artista i a Jaume Roser com artesà capaç de portar al ferro els seus treballs.