0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

“Escriure en temps difícils” a la Biblioteca Roig i Raventós

“Escriure en temps difícils” a la Biblioteca Roig i Raventós
bonart sitges - 17/05/13

L’exposició itinerant Escriure en temps difícils. Avel·lí Artís-Gener, Josep Ferrater Mora, Pere Calders i Joan Sales s’ha instal·lat a la Biblioteca Roig i Raventós Sitges. La mostra divulga la vida i l’obra de quatre escriptors i intel·lectuals catalans, nascuts el 1912, educats a les escoles modernes de la Catalunya dels anys 20 i donats a conèixer al públic lector en temps de la República.

A través de plafons, la mostra s’estructura en cinc blocs temàtics. El primer ofereix una introducció amb els aspectes històrics i biogràfics comuns dels autors i els altres 4 blocs, destaquen els fets més remarcables de l’univers creatiu i la personalitat de cadascun.

L’exposició es pot visitar fins al 27 de maig i per complementar-la, la Biblioteca Roig i Raventós ha realitzat també una petita selecció de llibres d’Artís-Gener (Tisner), Ferrater, Calders i Sales. Els quatre escriptors catalans van haver de marxar a l’exili arran de la Guerra Civil i les seves obres mostren com van viure i van escriure en una època, caracteritzada per la repressió, la dictadura i la persecució de la cultura i la llengua catalana.  

La mostra està organitzada i produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques. Aquesta institució va voler commemorar l’any 2012 i amb motiu del centenari dels 4 escriptors creant una exposició itinerant de petit format. A Sitges, la mostra compta també amb el suport del Grup d’Estudis Sitgetans, el Centre per a la Normalització Lingüística i la Biblioteca Roig i Raventós.    

 

La-Galeria-201602-recursBanner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px