FCC-Segell-banner4
Nova monografia de la col·lecció \

Biblioteca

Nova monografia de la col·lecció "Quaderns de la revista de Girona"

bonart montagut - 19/05/13
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaImpremta Pages - banner-180x178

El Casal Cultural i Esportiu de Montagut ha acollit la presentació d’una nova monografia de la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona, dedicada a Montagut i Oix, l’autor de la qual és Josep Vilar. Montagut és el número 164 de la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona, que edita la Diputació de Girona conjuntament amb l’Obra Social la Caixa. Al llarg dels més de cent cinquanta números publicats, la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona ha fet un intens recorregut per la geografia, la cultura i la història de les terres gironines a través de les seves dues línies de publicació: les monografies locals (estudis sobre el passat i el present de pobles i ciutats) i les guies (dedicades a qüestions d’abast general).


Amb el llibre Montagut, Josep Vilar  ha anat resseguint els trets que identifiquen aquesta població, i s’ha aturat a analitzar aspectes com són la seva història, l’entorn natural, la indústria, les tradicions populars, les llegendes, el patrimoni arquitectònic i la cultura. La presentació del llibre ha anat a càrrec de de Xavier Soy, vicepresident segon i president de la Comissió de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social de la Diputació de Girona; d'Antoni Tremosa, director de l'Àrea de Negoci de la Garrotxa i Pla de l'Estany, de la Caixa; de Mònica Boix, alcaldessa de Montagut i Oix; de Joan Domènech, director de la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona; de Josep Vilar, enginyer tècnic i autor del llibre, i de Xavier Valeri, periodista i escriptor.


Aquesta monografia té l'objectiu de resumir els principals esdeveniments i fets històrics que han vertebrat l'extens municipi de Montagut i Oix, situat al nord de la comarca de la Garrotxa. És l'únic municipi de la comarca que limita amb la frontera francesa, i amb 93,7 km2 és el més extens i un delsmés grans de les comarques gironines.La monografia és el resultat de conjugar els fets històrics més remarcables i d'altres més socials amb aportacions inèdites extretes dels arxius històrics, parroquials i privats, de l'Arxiu Municipal i també del recull de la memòria ral, preservada per la gent de més edat.


Josep Vilar va néixer el 1961 a Argelaguer. És enginyer tècnic. Viu a Montagut des del 1985. Ha col·laborat en nombrosos escrits de temàtica històrica i etnològica relacionats amb l'Alta Garrotxa, i en la revista del Centre Excursionista d'Olot. És cofundador i primer director de la revista El Brull, de Montagut i Oix, col·laborador de la revista L'Argelaga, d'Argelaguer, i de la publicació intercomarcal  Les Garrotxes.  El 2009 va publicar la monografia d'Argelaguer, d'aquesta mateixa col·lecció.


A les imatges, diferents moments de la presentació. (Fotos Miquel Millan)


 

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura