banner-elscatala-817x88px
Es Baluard exposa creadors vinculats a les Balears a \

Exposicions

Es Baluard exposa creadors vinculats a les Balears a "On rau la realitat?"

La-Galeria-201602-recursBanner-Resonancias-180x180px_v1-cat
Des del 19 de setembre de 2019 fins al 20 de gener de 2020, Es Baluard de Palma acull l'exposició On rau la realitat? amb artistes com Irene de Andrés, Joan Bennassar Cerdà, Cati Cànoves, Diana Coca, Daniel Loves The Sodomites, José Fiol, Núria Marquès, Joan Morey, Albert Pinya, Tomás Pizá, Marta Pujades, Olimpia Velasco, Marcelo Viquez i Nicholas Woods.

Partint dels fons de la col·lecció, es proposa una nova lectura centrada en l’obra de creadors vinculats a les Illes Balears, en concret, artistes nascuts entre les dècades dels 70 i els 90 el procés creatiu dels quals adopta una ruta figurativa, de concepte realista.

La selecció inclou propostes que parteixen del mitjà pictòric i es projecten a través de l’exploració d’altres més recents com el vídeo, la instal·lació o la performance, i que ens remeten a qüestions com ara l’individu, la perspectiva de gènere, el sistema de l’art, l’entorn urbà i els conflictes sorgits durant el nou mil·lenni, entre altres temes.

L'exposició està integrada per obres procedents de la Col·lecció, i complementada amb obra d’artistes no representats en els fons del museu, continua la línia d’Es Baluard d’obrir l’enfocament a una mirada pròpia sobre el treball de la creació actual. La selecció d’obres -realitzades entre el 2007 i el 2019- parteix d’una realitat pròpia, difusa i personal, desvinculada de moviments conductistes i oberta a significants de més ampli espectre.

A la imatge, Joan Morey, TOUR DE FORCE, 2017 © Joan Morey. Una coproducció del CCCB i Fundació Han Nefkens, amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública i el Consorci Sanitari de Barcelona. Fotografia de documentació: Noemi Jariod.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner