banner-1280x150-gene

Exposicions

"Fotografies estenopeiques digitals" de Xavier Moliner al COAC

\
bonart girona - 29/05/13

Del 29 de maig al 16 de juny s’exposa Fotografies estenopeiques digitals, de Xavier Moliner, dins la Mostra de Fotografies d'Arquitectes que ha organitzat el Departament de Cultura de la Demarcació de Girona del COAC.

La mostra ensenya el resultat del procés d’investigació que ha fet Moliner de la fotografia. Buscant els seus orígens, ha arribat a la creació d’una càmera estenopeica amb dos tubs encaixats, el primer amb l’estenop, el segon amb un paper vegetal sobre el qual es forma la imatge. A l’extrem oposat del segon tub es situa la càmera digital per captar el resultat obtingut, generat així la fotografia final. Amb un temps mínim de 30 segons d’exposició la fotografia esdevé altra vegada un procés lent i rumiat, capriciós i que es fa estimar. Aparentment la fotografia ha esdevingut en l’actualitat senzilla, assequible i gairebé banal. Telèfons i tauletes digitals incorporen aquesta funció com una eina més, amb qualitats cada dia tant sorprenents com impressionants. Tot i tothom és fotografiable per tothom i amb tot. La mania de disparar indiscriminadament, sense pensar i amb gran rapidesa acumula infinitud d’imatges que cauran fàcilment en l’oblit de discs durs i memòries extraïbles. Amb aquesta càmera es torna als orígens per casar el passat i el present en un procés lent i captivador que ha permès a l’autor retrobar-se amb la fotografia i amb ell mateix. 

Amb la Mostra de Fotografies d’Arquitectes, el COAC Girona vol donar a conèixer el treball dels arquitectes de la Demarcació que han volgut participar en aquest cicle. Fins el moment, s’han pogut veure les instantànies de Josep M. Torra Pla i d'Oriol Roselló. A Xavier Moliner el seguiran Jaume Coris, Narcís Reverendo, Josep M. Fortià, Elisenda Massot, Susana Cobos, Marc Torra i Xavier Vilagran que aniran omplint l'espai amb les seves fotografies de temàtica diversa.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90