banner_aire_bonart_horitzontal

Convocatòries

La Diputació de Terol i Endesa promouen una nova edició de les beques Endesa

La Diputació de Terol i Endesa promouen una nova edició de les beques Endesa
bonart terol - 04/06/13

La Diputació de Terol i la Fundació Endesa han convocat la XIII Edició de les Beques Endesa per a les Arts Plàstiques. Segons s’indica a les bases, la dotació de les quatre beques que es concediran ascendeix a 22.000 euros cadascuna i tenen un període de durada de dos anys. D’altra banda, la Diputació de Terol ha convocat també una altra edició de la seva Beca per a artistes de Terol, una ajuda que permetrà, atesa la seva dotació, 7.000 euros, i la qualitat del jurat seleccionador (serà el mateix que concedeixi les Beques Endesa), que els artistes nascuts o residents en qualsevol localitat de Terol puguin permetre’s una dedicació més intensa a la seva obra. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 15 de juny i el veredicte es farà públic abans del 30 de setembre del 2013.

Les Beques Endesa són una iniciativa cultural sorgida el 1989 arran de la col·laboració entre la Fundació Endesa i la Diputació de Terol. Amb aquestes beques, les dues entitats pretenen fomentar la labor artística. A més, la Diputació de Terol aconsegueix, amb la cessió de tres obres seleccionades de cadascun dels artistes becats, formar una col·lecció d’art contemporani dins del Museu de Terol, que avui està integrada per 248 obres. Una altra obra seleccionada de cada artista becat s’incorpora als fons de la Fundació Endesa.

Fins ara, el Museu de Terol realitzava una exposició col·lectiva dos anys després de la concessió de les ajudes. A partir d’ara, els dos primers artistes seleccionats realitzaran una exposició al Museu de Terol el 2014 i els dos següents el 2015. Això permetrà potenciar la projecció expositiva dels artistes becats i reforçarà la programació del Museu de Terol en matèria d’art contemporani.

Els guanyadors de la passada edició de les Beques Endesa van ser Yamandú Canosa (Montevideo, Uruguai, 1954, resident a Barcelona), Cristina Lucas (Jaén, 1973, resident a Madrid), Vari Caramés (Ferrol, la Corunya, 1953), Curro González (Sevilla, 1960) i Fernando Sánchez Castillo (Madrid, 1970). La Beca de la Diputació de Terol va ser atorgada en la seva darrera edició a Fernando Romero (Terol, 1983), pintor i docent.

A la imatge, Mayte Vieta. "Cossos de llum". 2010. Fotografia de la becària seleccionada a les Beques Endesa 2011. Fotografia en paper amb plastificat satinat de protecció, muntada sobre alumini amb marc de fusta i acer.

canal-mnactec-180-180Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1