download

Notícies

Mor el dissenyador Rafael Marquina a l'edat de 92 anys

Mor el dissenyador Rafael Marquina a l\'edat de 92 anys
bonart girona - 06/06/13

Ha mort a l'edat de 92 anys el dissenyador i arquitecte català Rafael Marquina i Audouard (Madrid 3 novembre del 1921).  Va ser el creador de la revolucionaria setrillera que no goteja ni embruta. L'any 1961 Marquina va inventar el setrill antidegoteig, disseny emblemàtic que ha estat objecte de nombroses còpies a nivell mundial. Marquina ha seguit una línia de treball coherent amb una filosofia que s'adverteix en la majoria de les seves creacions i que poden reduir-se a tres axiomes. 

Aquest pioner del disseny industrial compta amb una llarga carrera professional. Entre altres treballs va ser el responsable del disseny en automoció per a Tallers Costa el 1957-1958, va planificar la remodelació de la joieria Roca de J.M. Sert el 1969, es va fer càrrec del nou disseny exterior i interior del Banc de Bilbao de la Via Laietana de Barcelona, va realitzar un centre de taula per a Barcelona 92... Amb André Ricard i Miquel Milà està considerat un dels grans pioners del disseny industrial català.

Ha compaginat la seva faceta professional amb col·laboracions com a articulista a Serra d'Or, Hogares Modernos, Cuadernos de Arquitectura i la revista bonart. L'any 2012 va guanyar la Creu de Sant Jordi.

El 6 de novembre del 2009 a la Fundació Vila Casas de Barcelona va rebre un dels guardons de la segona edició dels premis bonart. En aquella ocasió també es va reconeixer la tasca realitzada per la recordada Maria Lluïsa Borràs i Arnau Puig.

Rafael Marquina Audouard es va instal·lar a Serinyà i després a Banyoles. Actualment residia a Galliners (Vilademuls). La ceremònia de comiat se celebrarà el dia 7 de juny a dos quarts de quatre de la tarda al Tanatori de Girona.

A la imatge, Rafael Marquina rep el Premi Bonart l'any 2009 a la seu de la Fundació Vila Casas de Barcelona.

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px