BONART_1280x150

Exposicions

Les fotografies de Jordi Mitjà a la Galeria Cànem

Les fotografies de Jordi Mitjà a la Galeria Cànem
bonart castelló - 15/06/13

La galeria Cànem de castelló presenta per primera vegada el treball de l’artista Jordi Mitjà (Figueres, 1970). Mitjà ha estat, des dels seus inicis, un pintor de retrats i autoretrats. The Expulsion of Paradis, títol de la mostra, proposa una revisió dels darrers treballs realitzats amb fotografies per Jordi Mitjà.

L’artista ha generat un important arxiu d’imatges que utilitza i reordena en cada exposició. En aquesta ocasió, The Expulsion of Paradis està composta per imatges inèdites extretes de l’arxiu realitzat durant la seva residència a Sao Paulo (Brasil) el 2010. A aquestes imatges es contraposen altres treballs realitzats partint d’imatges ja existents, amb llibres, grups de postals... compilades a partir de les troballes en mercats de segona mà, col·leccions, arxius fotogràfics o a internet durant aquests darrers anys.

Mitjà s’apropia de les imatges “expulsade del paradís” per indexar-les o sistematitzar-les sota diferents paràmetres, normalment pervertint-ne l’ús original per al qual van ser creades. 

El títol de l’exposició recull el maremàgnum d’aquesta tria d’imatges. De fet, The Expulsion of Paradis fa referència al passatge bíblic de l’expulsió del paradís com una al·legoria per parlar d’aquest moment de la història, en que és produeixen més imatges i amb més desmesura que en  cap altre. 

L’exposició es podrà visitar fins al 21 de juny.

A la imatge, "The Expulsion", 2013 de Jordi Mitjà.

banner-oro-180x180-genethumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal