Banner-Flama-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

El Terracotta Museu exposa l’ampliació de "Terrissa en blanc i negre"

El Terracotta Museu exposa l’ampliació de \
bonart la bisbal d'empordà - 26/06/13

Més de 300 persones varen assistir a la inauguració de les exposicions temporals Terrissa en blanc i negre (ampliació) i Ceràmiques de Marcos Pacheco al Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà. A l’acte va haver-hi també una performance a càrrec dels ceramistes Marcos Pacheco i Josep Matés.

L’ampliació de l’exposició temporal Terrissa en blanc i negre ha consistit en incorporar a la mostra presentada l’estiu passat un nou espai d’informació audiovisual on es visualitzen dos documents conservats en el fons del Museu: Obrador Cornellà. Terrissa fumada i Tallers Maruny, Salamó i Díaz Costa de la Bisbal. A més, també s’ha afegit a la mostra un espai dedicat a la indústria de la ceràmica de la Bisbal i els inicis de la mecanització en el qual s’exposen també un seguit d’imatges històriques, s’aprofita per poder ensenyar diverses màquines del nostre fons i tot un tren de galetera de fabricació de rajola vidrada (premsa de buit, pastadora, galetera, cilindradora, troqueladora, engalbadora).

Després d’aquesta ampliació, l’exposició consta ja de més d’un centenar de fotografies (d’una selecció de més de 500), pertanyents a diferents fons fotogràfics tant públics com privats, amb el nexe d’unió de la presència de terrissa en totes elles. Les fotografies escollides tenen totes una gran força descriptiva i, sens dubte, esdevenen el millor suport didàctic per a mostrar la utilitat concreta que tenia cada una de les peces de terrissa. Evidentment, el catàleg de la ceràmica tradicional del moment era molt més ampli del que apareix a les diferents imatges, però les peces fotografiades son, potser, les més bàsiques i importants des d’una òptica funcional. Aquest fet permet adonar-nos de l’habitud amb què s’utilitzaven aleshores aquests atuells, que formaven part indissoluble del parament de les cases i on la seva utilitat anava lligada a les necessitats i al desenvolupament de les tasques de cada dia: cuinar, menjar, beure.

El Museu ha aprofitat l’avinentesa de l’ampliació d’enguany per a obrir també un nou espai expositiu, dedicat a la ceràmica contemporània i que servirà per a presentar els creadors bisbalencs més actuals. El ceramista triat per a inaugurar aquesta nova sala ha estat Marcos Pacheco, un dels artistes que fan un producte ceràmic més experimental, expressiu i lliure, però, al mateix temps, fidel a la tradició centenària de la Bisbal. 

Eude, genericMemoria_viscuda_Bonart_180x180 px

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90