A l’Hospitalet de Llobregat continua dempeus la fàbrica Freixas, una antiga tèxtil de la ciutat situada molt a prop de l’emplaçament que temporalment ocupa la Fundació Arranz-Bravo, l’antic magatzem de la fàbrica Tecla Sala. Els dos espais comparteixen un passat amb testimoni industrial i un present en constant transformació i innovació.
L’espai de can Freixas és cedit a col·lectius i artistes residents. L’exposició Fàbrica Freixas es podrà veure del 13 de juny al 15 de setembre i tindrà lloc entre aquests dos propers punts. L’objectiu és brindar la possibilitat que aquests talents difonguin la seva obra no només en un àmbit local, sempre seguint la premissa per la qual s’erigeix la fundació. Escultors com ara German Consetti i Marcos Romero, ceramistes agrupats al col·lectiu La Nave; Francesca d’Alfonso, Sophie Thomson, Raúl Hernández i Paola Masi, i dissenyadors agrupats a Mermeladestudio; Miguel Ángel Juárez, Laura Blasco, Álex Estévez, i l’artista resident Quico Estivill.
Expressivitat plàstica en pintura, escultures fetes amb materials obtinguts de llevantades mediterrànies, subtilesa en instal·lació i deliciosos tractaments minimalistes per als objectes més quotidians són algunes característiques de l’obra que aquest col·lectiu exhibirà a cavall entre aquests dos espais.
La ciutat que aspira a convertir-se en el Brooklyn català, tal com alguns ja l’han batejada gaudeix d’unes favorables condicions perquè això sigui possible. Una bona ubicació de la ciutat prop de la capital, la proximitat a l’aeroport i al port, l’expansió de la Ciutat de la Justícia, nombrosos congressos, reconeguts hotels i també l’impuls d’estratègies de transformació social i cultural són el resultat d’aquest punt d’inflexió que des del contenidor fabril emergeix, la producció creativa.
A la imatge, el col·lectiu d'artistes. Foto Manu da Costa.