Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

La visió de Josep Esquirol de les excavacions d’Empúries

La visió de Josep Esquirol de les excavacions d’Empúries
bonart l'escala - 10/07/13

El dia 12 de juliol, a les 20 h, s’inaugura al Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala (MASLE), la mostra Josep Esquirol, fotògraf d’Empúries, un important recull de les fotografies realitzades per l’eminent fotògraf a principis del segle XX, relacionades amb Empúries, algunes de les quals inèdites. La seu d’Empúries del Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala (MASLE) s’uneixen un any més per produir la mostra Josep Esquirol, fotògraf d’Empúries exposició a partir de l’obra fotogràfica relacionada amb l’arqueologia d’Empúries, realitzada pel fotògraf Josep Esquirol.

L’exposició compta amb diversos àmbits que desgranen la biografia d’Esquirol, la seva relació amb les excavacions d’Empúries, una descripció de la seva fotografia i la seva participació en setmanaris destacats de la Catalunya de principis de segle. El bloc més important de l’exposició és la part gràfica, que mostra un total de 50 fotografies de Josep Esquirol, onze de les quals són de gran format. Igualment, la mostra es complementa amb l’exposició de diversos materials arqueològics que van ser objecte de la càmera d’Esquirol, la qual s’exposa juntament amb altres elements de la seva propietat. Amb motiu de la mostra Josep Esquirol, fotògraf d’Empúries s’edita un catàleg fotogràfic que permetrà als col·leccionistes disposar d’un recull interessantíssim de les fotos realitzades per Josep Esquirol a Empúries. Fins ara, les edicions fotogràfiques que s’havien fet sobre Josep Esquirol es trobaven completament exhaurides, de manera que aquesta nova edició permetrà poder disposar d’un nou recull, més extens i centrat en la temàtica arqueològica emporitana.

L’exposició Josep Esquirol, fotògraf d’Empúries es podrà visitar al Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala del 12 de juliol de 2013 i fins al 31 de gener de 2014.

canal-mnactec-180-180Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90