FCC-Segell-banner4
Els mamuts d\'Irene Solà al Cultural Rizoma

Exposicions

Els mamuts d'Irene Solà al Cultural Rizoma

Impremta Pages - banner-180x178BanerVictor04


El dia 20 de setembre, a les 19 h., s'inaugura, a l'espai Cultural Rizoma, a la plaça de l'Església, 8, de Celrà, l'exposició Dues molars de Mamut d'Irene Solà. La mostra podrà veure's fins el 23 de novembre de 2019.


L’artista visual i escriptora presenta a Cultural Rizoma un projecte fruit de la col·laboració amb l’Associació Binari d’Olot. El projecte que presenta Irene Solà desplega dues línies de treball que responen al fer d’una artista que transita sense complexos entre dues disciplines –la visual i la literària- que se serveixen l’una de l’altra.

En aquest sentit, el text, la reflexió sobre el llenguatge i la seva (in)capacitat comunicativa o la condició narrativa són elements que apareixen de manera recurrent en els seus projectes artístics – generalment audiovisuals, però també d’altres naturaleses-, mentre que a través dels seus treballs literaris –Els dics o el recent Canto jo i la muntanya balla- l’artista construeix imatges mitjançant la irreverència, la ironia i el joc amb el llenguatge. 

Irene Solà opta per desplaçar alguns dels continguts més enllà de l’espai expositiu habitual -expandint la mostra al magatzem o a l’oficina de la cooperativa- i fa conviure la presència de les propostes audiovisuals TV i Perquè tornar (2019) amb un relat que l’artista començarà a construir in situ un cop s’hagi inaugurat la seva exposició. La proposta TV es conforma a partir d’un seguit de plans en els quals apareixen diverses televisions enceses que l’artista observa des de l’exterior de diverses ciutats i indrets del món.

 Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x68