De l'1 d'agost al 27 d'octubre del 2013 el saló del Tinell del Museu d'Història de Barcelona, Plaça del Rei, s/n acull la instal·lació Perifèries urbanes, on la ciutat perdia el nom. Barcelona, 1947-1985.
Perifèries urbanes, on la ciutat perdia el nom. Barcelona, 1947-1985 és una proposta del MUHBA amb la col·laboració de l'AFB (Arxiu Fotogràfic de Barcelona), el COAC (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya) i el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona).
En el marc del Laboratori MUHBA, aquesta instal·lació forma part d’un projecte de treball de llarga durada del Museu d’Història de Barcelona sobre la construcció de la imatge urbana de Barcelona. La primera visió de la ciutat que s'expandia malgrat la difícil postguerra la van construir els fotògrafs; més que una voluntat artística, era una voluntat de coneixement i una presa de posició cívica. El retrat de la Barcelona del creixement sense democràcia fou seguit després per les paraules dels escriptors i dels analistes i pel compromís de l'actuació política, sindical, parroquial i veïnal clandestina. Però res de tot plegat hagués estat igual sense l'empenta i la sensibilitat d'una colla de joves que, càmera en mà, van construir, entre tots, la mirada sobre la Barcelona en expansió, des dels barris on la ciutat perdia el nom. Algunes de les imatges que es mostren veuen la llum per primera vegada.
Amb fotografies de Pilar Aymerich, Juli Azcunce, Francesc Català-Roca, Ginés Cuesta, Pep Cunties, Pepe Encinas, J.M. Huertas Clavería, Manolo Laguillo, Jacques Léonard, Kim Manresa, Oriol Maspons, Xavier Miserachs, Custodia Moreno, Marta Povo, Pérez de Rozas, Humberto Rivas i Mariano Velasco.
A la imatge, tramvia en un barri de la perifèria, Xavier Miserachs. © Hereves de Xavier Miserachs. Col·lecció MACBA. Fons Xavier Miserachs 1962.