banner_aire_bonart_horitzontal

Certàmens

68 expositors a la Fira d’Antiguitats de Vic 2013

68 expositors a la Fira d’Antiguitats de Vic 2013
Alexandra Planas vic - 22/08/13

Un total de 68 expositors participen en la 22a edició de la Fira d'Antiguitats de Vic 2.013, que es va inaugurar el dia 21 d’agost i que restarà oberta fins al 25. Durant el primer dia de la fira els representants de les institucions varen fer un recorregut pels expositors. Les novetats d’aquesta edició són la boutique vintage que està situada al costat de la recepció i que complementa l'espai vintage de la fira, destinat a la venda al detall de roba de segona mà i accessoris de vestir, una tendència cada vegada més acceptada entre els consumidors per raons d'exclusivitat. Aquesta iniciativa té un valor afegit, i és que es regeix per l'anomenada Llei de les 3R, una proposta impulsada per l'organització ecologista Greenpeace i que vetlla per la reducció, la reutilització i el reciclatge dels productes consumits.

La fira presenta una exposició de 120 campanes d'arreu del món, que és una col·lecció original i exclusiva de 700 peces plenes d'històries i records que Pasqual Roca i Riera ha anat recopilant al llarg de la seva vida, de les quals unes 250 són d'antiquari i de col·lecció. Entre totes elles, la que ell anomena "la joia de la corona" és més que una campana, ja que es tracta d'una escultura de l'artista francès H.Pernot, de l'any 1.900. Una altra de les novetats d'enguany és l'exposició de dotze motocicletes al centre del palau firal. Si poden veure models molt carismàtics de les dues marques que va fundar Paco Bultó. La mostra inclou les primeres unitats de Montesa inspirades amb models europeus de l'època. Però la major part de l'exposició se centra en la seva etapa a Bultaco, amb una selecció dels models més singulars i representatius dels anys 60 i 70. Així s'hi pot observar la primera Tralla 101 fabricada l'any 1.959 (en versió esport), les mítiques Metralla de velocitat, la Junior o la Lobito tan desitjades pels adolescents del moment, l'espectacular Astro comercialitzada principalment als EUA o alguns prototips de trial i d'especialitat off road. Cal fer esment del sorteig de tres peces singulars que fan referència a unes tauletes niu de fusta de teca del més pur estil vintage. Només cal que els visitants omplint la part posterior de l'entrada per participar en aquest sorteig, que es celebrarà la nit del diumenge 25 d'agost, a les 20:00 hores.

En aquesta edició de la fira hi participen Antiguitat Ramón i Cabrera, Navarre Antiquites, Valentí Agut, Antiguitats Costa, Antigüedades El Clásico, Nou Grup Firal, Magerit Antiquax, Michael J.Procter Antiques, C.Ayllón-Arte y Antigüedad, Llibreria Antiquària Caballé, Numismàtica Borràs, Pere Aliguer-Lluís Orri, Jena Marc Terrenq, Thierry Fangouse, Antigüedades Aldaba, Sàrria de Llibres, Anna de la Iglesia, Coses d'Abans, Antiguitats i Restauracions Canal, Museu de la Moto de Bassella i Barcelona, Joaquim Casadevall, Arts i Oficis, Lluis i Adrià Cubo, Josep Riera, Antiguitats Plana, Joan i Joana, Fortuny, Roberto Arnal, Joan Borrella, Stafford Cubero, Antiguitats Biel, Collado e Hijo, Antics Toni, Pilar Yani, Art i Argent, Josep Vivo Delvint Joanna de Mòdena, César i Marta, Trapichero, Duch-Antigalles, Aquiles Aracil així com diferents expositors de vins, formatges i embotits.

Com a peces destacades de la fira cal fer esment del gerro argenta, model orquídies, de Joan i Joana de Barcelona, com també les pintures de Casimir Tarrassó de la botiga Antiguitats Plana de Sant Celoni o els quadres de Tàpies, Miró, Chillida, Plensa i l'obra gràfica de Ricardo Opisso entre altres, que s'exhibeixen a l’estand de Joaquim Casadevall de Montblanc. També destaquen unes capses petites del s. XVIII o una màquina de joc d'Art Deco de Joan Borrella de Barcelona i dues cadires Koloman Moser de la botiga de disseny clàssic del segle 20, Delvint. Una làmpada Pipistrello de Martinelli Luce i una aquarel·la inèdita de l'artista banyolí Lluís Vilà són altres de les peces destacades a l’estand d'Art i Argent de Banyoles. També si poden veure armaris del s. XVIII de Torroella, fets amb fusta de noguer i boix i els canteranos i calaixeres que presenta Antiguitats i Restauracions Canal d'Olot. També cal destacar les peces i els objectes de decoració que han portat aquest any de les tres galeries franceses participants.

A les imatges, a dalt, estand de Joan i Joana Antiguitats; a sota, Museu de la Moto i joc de Joan Borrella de Barcelona.

Nial nou-180x178inclassificables

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1