FCC-Segell-banner4
Balclis treu a subhasta més de 30 vestits únics d\'alta costura del dissenyador Josep Font

Mercat de l'art

Balclis treu a subhasta més de 30 vestits únics d'alta costura del dissenyador Josep Font

bonart barcelona - 17/09/19
220317_Verdu_Bonart-180x180Baner_Subirachs_Bonart_360x356
Balclis treu a subhasta més de 30 vestits d'alta costura del dissenyador Josep Font. Es tracta d'una col·lecció irrepetible ja que són les peces per a les desfilades d'alta costura de París de les temporades 2008-2009. Les peces van ser conservades en perfectes condicions, i ara sortiran a subhasta online del 16 al 29 de setembre de 2019. La Casa de Subhastes Balclis realitzarà paral·lelament una petita exposició al carrer Rosselló 227 de Barcelona i podran ser adquirits a través de la plataforma auctionet.com

El 2007 la Fédération Française de la Couture convidava a Josep Font a participar a la Setmana de l'Alta Costura de París, un club selecte de difícil accés. Els diferents desfilades d'aquestes temporades es van realitzar en l'esplèndid Hotel Westin de la capital francesa i van tenir diferents temàtiques i noms: Sobre la bellesa va ser una col·lecció de peces on el que va prevaler va ser la llum i els centelleigs. El meu Espanya va prendre com a punt de partida el llegat i la tradició històrica, basant-se en elements típics del nostre país. Mirant al mar va girar entorn de la Mediterrània, lloc de gran inspiració durant tota la carrera de Font. Finalment, Frank Stella, s'inspira en l'obra de l'artista homònim, destacant la varietat de colors i simetria.

De totes aquestes desfilades, Balclis posarà a disposició del client més de 30 vestits, destacant tots ells pels seus acabats (algunes peces contenen pedres de Swarovski, marca amb la qual el dissenyador va realitzar diverses col·laboracions durant aquesta etapa), dissenys transgressors i colors estridents.

Hem de tenir en compte que avui dia és molt difícil aconseguir les peces de passarel·la dels grans dissenyadors: habitualment es reparteixen entre coneguts o queden a disposició de la marca en acabar les setmanes dedicades a l'alta costura. Per aquest motiu, aquestes creacions úniques queden oblidades en armaris o magatzems. Els licitadors trobaran preus d'estimació entre els 800 i els 1.000 euros, convertint-se aquesta subhasta en una oportunitat única per a col·leccionistes i museus a nivell nacional i internacional.

A la imatge, vestit del dissenyador Josep Font.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021