FCC-Segell-banner4
Exposició D de dibuix P de paper a la Galeria Cànem

Exposicions

Exposició D de dibuix P de paper a la Galeria Cànem

Eude, genericImpremta Pages - banner-180x178
Del 20 de Setembre al 31 d’Octubre de 2019, la Galeria Cànem, al carrer Antonio Maura, 6, de València acull una exposició D de dibuix P de paper, una proposta per inaugurar la temporada amb una referència a la base de la creació artística: el dibuix i la inevitabilitat del suport, en aquest cas, el paper. 

 Si H. Arendt ens proposava l’espai públic com un lloc d’aparició, també ho podem afirmar del suport. I de les múltiples i variades qualitats del mateix, l’artista farà brollar la vida, de la mateixa manera que les persones traçant les nostres petjades sobre la terra, dibuixem i espaiem la nostra. 

Recordem que A. Alfaro amb els seus” bufatintes” ja ens indicava que aquestes, botant des del paper a l’espai tridimensional, generarien escultures que seguien el dictat del dibuix. I així ho han fet molts escultors i , fins i tot, hi ha instal·lacions que són un primigeni dibuix. 

Fent arqueologia artística i anant als orígens, la prehistòria, a les balmes properes (així s’observa als abrics de Morella la Vella), aquells artistes desconeguts, ja dibuixaven amb òxids i pinzells de pèl. Sobre aquest suport, ara lito, seguint els relleus, la textura, colors, absorcions, recercaven el seu llenguatge que hem fet propi, com a llegat cultural bàsic. I així en cada època, amb noves aportacions, sempre endavant, fins i tot expandint-se. 
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura