banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

“El mar. Abans verd, ara blau” al Centre d’Art Contemporani La Sala

“El mar. Abans verd, ara blau” al Centre d’Art Contemporani La Sala
bonart vilanova i la geltrú - 11/09/13

El Mar. Abans verd, ara blau és un projecte expositiu col·lectiu en el que sis artistes catalans treballen des de mirades molt diferents i llenguatges allunyats de la representació tradicional, un únic tema, el mar. Es pot visitar des del 27 de juny fins al 20 d’octubre al Centre d’Art Contemporani La Sala, de Vilanova i la Geltrú.

Fins al segle XV la cartografia europea no representa el mar amb blau sinó amb verd; perquè el blau no fa onades, és tranquil, pacífic, remot, gairebé neutre, escriu Michel Pastoureau al seu llibre Blau, història d'un color. L’any 1905, Claude Debussy compon una de les seves obres més conegudes, La Mer, tres moviments que expressen la calma i la força del mar. No és una obra descriptiva en la que el fagot representa el vent o els platerets les onades, sinó que amb la mateixa llibertat que els pintors impressionistes treballaven, Debussy expressa la seva experiència del mar, tant recorrent com a tema en la història de l’art.

L’exposició El Mar. Abans verd, ara blau s’inicia amb una Marina del pintor vilanoví Alexandre de Cabanyes, de representació més clàssica per donar pas, seguidament, a un conjunt de propostes artístiques contemporànies que van des de la pintura i la fotografia, fins a instal·lacions artístiques amb so i llum, vídeo i projeccions.

Els sis artistes presents a la mostra són Joaquim Budesca, Carles Arnal, Mario Pasqualotto, Joan Ill, Josep Manel Berenguer i Miquel Galmes.

A la imatge, una obra de Mario Pasqualotto.

 

JP_Bonart-180x180-Online_Eude, generic

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px