banner-oro-1280x150

Exposicions

"El Cardenal Despuig, Il·lustrat mallorquí” a Can Bordils

\
bonart palma - 23/09/13

El tinent de batlle de Cultura i Esports de l’Ajuntament de Palma, Fernando Gilet, ha presentat a Can Bordils l’exposició “El Cardenal Despuig, Il·lustrat Mallorquí”, organitzada dintre dels actes commemoratius del segon centenari de la mort del Cardenal Despuig a la ciutat italiana de Lucca i complementària a l’exposició permanent d’escultures del Cardenal que es poden visitar al Castell de Bellver. “El Cardenal Despuig, Il·lustrat Mallorquí”, que ofereix als visitants alguns elements fins ara mai mostrats al públic, s’inaugurarà demà dimarts 24 de setembre, romandrà oberta fins al 24 de gener de 2013 i es complementarà amb un cicle de conferències. Els visitants podran apreciar un gran nombre d’elements històrics, com ara gravats, cartes personals, diaris de viatges, passaports o les seves vestidures litúrgiques, que constitueixen una excel·lent aproximació al personatge en els diferents aspectes de la seva trajectòria.

A la presentació, que també ha comptat amb la presència dels comissaris de la mostra, Pere de Montaner i Magdalena Rosselló, el tinent de batlle de Cultura ha destacat la importància de la figura del Cardenal Despuig, “s’ha de reconèixer el Cardenal Despuig com la figura més destacada en l’àmbit de la política internacional i de l’Història de l’Església dels darrers dos segles”, un personatge que va ser contemporani de figures com Napoleó, Carles IV, Luis XVI, Godoy o Pius VI i Pius VII. Fernando Gilet ha assegurat que el Cardenal Despuig va estar enmig de totes les grans convulsions des de la Revolució Francesa fins a la caiguda de Napoleó, tot això “combinat amb una activitat febril com a col·leccionista d’art, arqueòleg, geògraf, dibuixant o mecenes”, per la qual cosa Gilet ha afegit que “la figura del Cardenal Despuig es mostra inesgotable al seu estudi per l’atracció històrica i personal que el personatge ens desvetlla”. El tinent de Cultura ha felicitat personalment als comissaris de l’exposició, per la seva “total i professional implicació”. Una dedicació que, segons Gilet, queda reflectida tant en la participació d’un gran nombre d’institucions públiques com de particulars, que han aportat molts de documents de col·leccions privades per a aquesta exposició. L’organització dels actes amb motiu del segon centenari de la mort del Cardenal inclou també un cicle de conferències sobre els diferents aspectes de la trajectòria del Cardenal, esponsoritzades per la Fundació Monestir de la Real, que tindran lloc des del 26 de setembre fins al mes de gener de 2014.  

A la imatge, el tinent de batlle de Cultura i Esports, Fernando Gilet, amb els comissaris de la mostra, Magdalena Rosselló i Pere de Montaner a Can Bordils.

inclassificablesNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90