L’Espai Isern-Dalmau de la Fundació Lluís Coromina –al carrer Mallorca, 305– acull l’exposició “Fem visible els invisibles” amb una vintena de fotografies de Carles Fontserè. Es tracta d’una proposta que mostra la cruesa dels carrers de Nova York entre els anys 50 i 60 i que esdevé un contrapunt intencionat a l’imaginari que es conserva d’aquesta època i d’aquesta ciutat americana.
No hi ha swing, ni jazz, ni glamour. És un retrat dels sense sostre, dels alcoholitzats i dels marginats que posa de manifest que els problemes d’ahir i els d’avui no són tan diferents i que es van perpetuant. Organitzada conjuntament amb Càritas, “Fem visible els invisibles” serveix per sensibilitzar sobre els contrastos socials i reforça la campanya homònima que realitza aquesta entitat sobre la duresa de la vida al carrer.
Comissariada per Ricard Planas, la mostra presenta una vintena de còpies d’època, en blanc i negre, seleccionades de la vasta col·lecció de Fontserè –més de 40.000 fotografies– que està en dipòsit a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany i a càrrec del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’exposició es pot veure fins al 2 de novembre.
A la imatge, l'exposició “Fem visible els invisibles” a l'espai Isern Dalmau.