FCC-Segell-banner4
“Fem visible els invisibles”: la cruesa de Nova York segons Carles Fontserè, a l\'espai Isern Dalmau

Exposicions

“Fem visible els invisibles”: la cruesa de Nova York segons Carles Fontserè, a l'espai Isern Dalmau

Eude, genericBONART 180 X 180 PX_
L’Espai Isern-Dalmau de la Fundació Lluís Coromina –al carrer Mallorca, 305– acull l’exposició “Fem visible els invisibles” amb una vintena de fotografies de Carles Fontserè. Es tracta d’una proposta que mostra la cruesa dels carrers de Nova York entre els anys 50 i 60 i que esdevé un contrapunt intencionat a l’imaginari que es conserva d’aquesta època i d’aquesta ciutat americana.

No hi ha swing, ni jazz, ni glamour. És un retrat dels sense sostre, dels alcoholitzats i dels marginats que posa de manifest que els problemes d’ahir i els d’avui no són tan diferents i que es van perpetuant. Organitzada conjuntament amb Càritas, “Fem visible els invisibles” serveix per sensibilitzar sobre els contrastos socials i reforça la campanya homònima que realitza aquesta entitat sobre la duresa de la vida al carrer.

Comissariada per Ricard Planas, la mostra presenta una vintena de còpies d’època, en blanc i negre, seleccionades de la vasta col·lecció de Fontserè –més de 40.000 fotografies– que està en dipòsit a l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany i a càrrec del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’exposició es pot veure fins al 2 de novembre.

A la imatge, l'exposició “Fem visible els invisibles” a l'espai Isern Dalmau.
Natàlia Lloreta

Natàlia Lloreta Pané (El Talladell, L’Urgell, 1979) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i Postgrau en Creació Publicitària (URL, 2003) i Vídeo Digital (IUA, UPF, 2007). Des de 2020 ocupa la plaça de directora executiva de la Fira de Teatre al Carrer de de Tàrrega. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat sempre entre la comunicació –creació de continguts editorials i audiovisuals, storytelling i documentació– i la gestió cultural –producció, coordinació d’equips i disseny de projectes–. Entre altres, l’any 2014 va fundar amb els eu soci Jesús Vilamajó, el festival Embarrat de Tàrrega dedicat a la creació contemporània. 

Reivindica el seu origen rural i creu en la Cultura com a eina imprescindible de transformació social. Quan posa música és Call me Lloreta i quan recita forma part del Col·lectiu de Resistència Poesia Estripada. 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner