M_Online_BONART_1280X150

Exposicions

Les obres guanyadores de "Figuratives 13" s’exposaran al MEAM

Les obres guanyadores de \
bonart barcelona - 02/10/13

La Fundació de les Arts i els Artistes ha realitzat la setena convocatòria del seu concurs de pintura i escultura figuratives i exposarà les obres seleccionades en el MEAM (Museu Europeu d'Art Modern del 4 d'octubre al 17 de novembre 2013. L'èxit d'aquesta edició ha superat totes les previsions dels organitzadors . S’han presentat prop de 2.300 artistes de més de 85 països, amb una bona representació d'Europa (Espanya, Itàlia i el Regne Unit principalment), així com de països de l'Est, com Polònia o Txèquia), els Estats Units, països llatinoamericans (Xile, Mèxic, Argentina i Colòmbia) i del continent asiàtic, com Singapur, Malàisia, Xina o Japó.

El jurat internacional del certamen va estar integrat per reconegudes personalitats del món de l'art contemporani, com són els pintors Jacob Collins (fundador de la Grand Central Academy of Art of New York), Gottfried Helnwein, Antonio López García, Eduardo Taronger i Odd Nerdrum. S’hi van sumar el crític Tomás Parets (president de l'Associació de Crítics d'Art d'Espanya), el galerista Santiago Echeberría i l'arquitecte José Manuel Infiesta (director del MEAM). Les deliberacions van tenir lloc a Barcelona aquest estiu, i el veredicte es va fer públic el 29 de juliol.

D'entre tota l'obra presentada, en modalitat de pintura, el jurat va triar com a primer premi, dotat amb 36.000 euros, el quadre El taller de gravat, del madrileny Carlos Morago (Madrid, 1954). Morago hereta del seu pare la seva primerenca afició per la pintura i es forma a l'Escola d'Arts i Oficis de Madrid i en les sessions de dibuix al natural en el Cercle de Belles arts. La seva obra es caracteritza per una empremta intimista, tant per la seva temàtica com per la seva composició, destacant una rica matisació del color, sustentada en un estricte concepte del dibuix. Des de la seva primera exposició individual el 1976, col·labora de forma assídua amb galeries d'art, tant nacionals com internacionals, ha rebut nombrosos premis, ha estat nomenat a Sevilla Acadèmic de la Real Acadèmia de Belles arts Santa Isabel d'Hongria i ha presentat la seva obra en diverses fires nternacionals: Arc, Lineart (Brussel·les), Porto Art (Porto), Fira d'Art Contemporani d'Estrasburg, Art Miami o Art Elysée (París), entre d’altres. El jurat també va triar vuit mencions d'honor, d'extraordinària qualitat, d’Alejandro Marco (El nonagenario), María José Cortés (La paleta del olvido), Eduardo Alsasua García  (Miguel), Deangel (Niños con monja), Salvador Antúnez del Cerro (Un retrato para Natalia), Roberto Ferri (il figlio del mattino), Jacobo Alcalde Gibert (Exilio Urbano) i Jaime Valero Perandones (Retrato Número 5).

L'exposició està formada per l'obra guanyadora, les mencions d'honor, i la resta de més de seixanta pintures que han quedat seleccionades pel jurat, a més de les més de quaranta escultures seleccionades per al fons d'adquisició d'escultura, dotat amb 44.000 euros. Per si mateixa, aquesta mostra constitueix sens dubte una de les més interessants Col·lectives que es puguin veure en tot el panorama de l'art contemporani actual. 

La mostra s'inaugurarà el dia 4 d'octubre, a les 20 hores, a la planta segona del MEAM (Barra de Ferro 5, Barcelona). En anteriors edicions, el CCCB, el Museu Thyssen Bornemisza, la Casa América o la Casa de la Moneda de Madrid han acollit aquesta exposició. La inauguració és oberta al públic, i congregarà més de cent cinquanta artistes participants en el concurs. L'endemà, el 5, al migdia, tindrà lloc una taula rodona reservada a artistes, per debatre idees sobre les formes en què la Fundació podria ser més efectiva en el seu suport a l'obra dels creadors. També s'aprofitarà per projectar, en primícia, una part del documental que s'està preparant sobre l'evolució del concurs i que serà presentat en el futur al mercat cinematogràfic de documentals.

BONART_BANNER_180x180Eude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88