FCC-Segell-banner4
Intervenció feminista de Carmen Calvo a la façana de l\'IVAM

Exposicions

Intervenció feminista de Carmen Calvo a la façana de l'IVAM

Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-catthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
L'artista Carmen Calvo intervé la façana de l'IVAM amb una obra per la igualtat de gènere: Els cels estan cosits, una intervenció que es podrà veure fins el dia 29 de desembre.

Es tracta d'una obra poètica i suggeridora que ens planteja interrogants sobre la violència masclista, la discriminació sexual i la qüestió de gènere. 

Sobre el títol de la fotografia, Els cels estan cosits, Carmen Calvo ha explicat que procedeix d'un poema i que té "una doble lectura", perquè si bé cosir s'ha associat sempre a la dona, encara que en la pintura hi ha hagut homes que ho feien, en l'obra "cosir és una manera de fixar, d'anul·lar a la dona"

D'aquesta manera el retrat vol representar a totes les dones anul·lades i manipulades amb l'objectiu d'evocar al vianant la igualtat entre homes i dones i evidenciar el rebuig a la violència de gènere

El projecte, que s'emmarca dins de la línia IVAM PRODUEIX, és una fotografia realitzada a escala de 9m x 9m intervinguda a manera de collage que podrà veure's des de Campanar. 
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura