Banner-HCB-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) anuncia la programació del 2014

El Museu Nacional d\'Art de Catalunya (MNAC) anuncia la programació del 2014
bonart barcelona - 16/10/13

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha donat a conèixer la programació d'exposicions del 2014.  El programa suposa un pas més d'acord amb l'estratègia prevista de desplegament del seu potencial per situar-lo en la posició de centralitat, singularitat i rellevància que mereix. El més destacable de la temporada serà la nova presentacio de la col·lecció permanent d'art modern al primer pis, que permetrà desplegar en forma de narració complexa un recorregut que s'iniciarà a finals del segle XIX i arribarà fins als anys 50 del segle XX. Aquesta nova presentació permanent es complementarà amb una exposició temporal que abastarà dels anys 1950 a 1975, amb l’objectiu de prefigurar un primer relat complet de tot aquest període. Així, el Museu Nacional serà un espai de referència per al modernisme i el noucentisme, les avantguardes, els anys 1930 o la Guerra Civil, entre d’altres.

Així mateix, el museu presentarà la gran exposició antològica de Joan Colom, una vegada incorporat tot l’arxiu de l’artista al seu fons, i recuperarà dues figures de l’art català d’enorme qualitat i mereixedores de ser objecte de dues mostres reivindicatives de la seva obra: l’orientalista de Reus, Josep Tapiró, i Carles Casagemas, el tràgic artista amic íntim de Picasso.Les col·leccions d’art medieval, però, segueixen constituint el màxim valor i exponent del museu. Per aquest motiu el mes d’abril acollirà la Romanesque International Conference, el congrés bianual sobre romànic de referència internacional, organitzada conjuntament amb la British Archeological Association. Aquest esdeveniment actuarà com a plataforma per rellançar el museu a escala internacional en aquest àmbit. En aquest mateix context, es preparen dues presentacions de petit format a la col·lecció d’art romànic: una dedicada a l’escultor català de referència del període, el Mestre de Cabestany, i la segona que presenta una talla romànica procedent del Museu Vinseum de Vilafranca, com a obra convidada a la col·lecció.

Un projecte de Perejaume elaborat expressament per al Museu Nacional sobre un dels possibles fils conductors de tot l’art català i una mostra del pintor del segle XVIII Antoni Viladomat, que es desplegarà simultàniament a Barcelona, Mataró, Lleida i Girona, són les dues propostes del Museu Nacional amb ocasió del tricentenari de 1714. Completa aquest programa l’exposició que el Gabinet Numismàtic de Catalunya dedicarà a la intensa activitat medallística que es va desenvolupar a Europa entre els segles XVII i XIX.

A la imatge, Retrat del marxant Josep Dalmau de Méla Muter. Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Ver_llover_Bonart_180x180 pxBONART_BANNER_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90