JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Visita al romànic? ”En companyia d’Antoni Tàpies” al MNAC

Visita al romànic? ”En companyia d’Antoni Tàpies” al MNAC
bonart barcelona - 31/10/13

El Museu Nacional d’Art de Catalunya presenta del 30 d’octubre del 2013 a l’abril del 2014 Visita al romànic “En companya d’Antoni Tàpies”, una intervenció a les sales de la col·lecció d’art romànic que ofereix noves mirades i claus de lectura diferents per als visitants. Aquesta visita al romànic en companyia d’Antoni Tàpies és un itinerari que revela com l’art d’aquest període és un dels substrats artístics importants en la formació, inspiració i sensibilitat de l’artista, alhora que ofereix la possibilitat de mirar amb altres ulls les obres medievals i descobrir, fent servir paraules de Tàpies, la cadena de nexes que constitueix la història de l’art.

La tradició, la catalanitat, el mur, la matèria, la reflexió sobre el màgic i el sagrat o el sentit de l’art són aspectes profunds en l’obra d’Antoni Tàpies, que no només no són aliens a l’art romànic sinó que el propi artista ha relacionat amb la col·lecció del «Museu Romànic de Barcelona».

Al llarg del recorregut per la col·lecció, un seguit de punts d’exposició conviden a reflexionar sobre la relació entre l’obra d’Antoni Tàpies i l’art d’aquest període. Els elements que ens permeten vertebrar aquest itinerari són cites textuals de Tàpies o de coetanis seus, amb alguna obra de la col·lecció particular de l’artista.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya es proposa, amb aquesta mostra, impulsar el diàleg entre les col·leccions del museu i els artistes i creadors contemporanis, i desvetllar l’estreta relació existent entre la tradició artística i l’avantguarda al nostre país.

La inauguració d’aquesta intervenció a les sales d’art romànic coincideix amb els últims dies d’obertura al públic de l’exposició Tàpies. Des de l’interior, la primera gran retrospectiva que abasta tota la trajectòria d’aquest artista, organitzada conjuntament pel Museu Nacional d’Art de Catalunya i la Fundació Antoni Tàpies.

A la imatge, 

Antoni Tàpies. Pintura romànica i barretina, 1971 

JP_Bonart-180x180-Online_canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1