1280x150

Certàmens

Feriarte, punt de trobada de la pintura i les arts plàstiques

bonart madrid - 08/11/13

Feriarte, Fira d'Art i Antiguitats, es converteix del 16 al 24 de novembre en el millor escenari per conèixer, contemplar, gaudir o adquirir la millor selecció d'obres plàstiques, amb una gran representació a més, d'obres de grans mestres consagrats dels segles XIX i XX, fins als nostres dies. Una completa oferta d'autors com Ramon Cases i Carbó, Emilio Poy, Joaquín Mir, Jean Metzinger, Anglada Camarasa, Antoni Clavé, Fernanrd Leger, Francsico Iturrino, Mariano Barbasán, Raimundo Madrazo, Modest Urgell, Rafael Zabaleta, Eusebio Sempere, Carlos Nadal, Joan Miró, Manolo Valdés, Juan el Genovés, Pedro Sobrado, Miquel Barceló, Bosco Sodi… 

La representació pictòrica i escultòrica a Feriarte arrenca amb els grans mestres de l'Edat Moderna, des dels segles XIV a XVII. D'aquesta manera, la Galeria Bernat, fundada en 1988, està especialitzada en pintura i escultura medieval i del primer renaixement. En la Fira, entre unes altres, mostrarà una obra de grans dimensions d'un dels pintors més destacats de l'escola hispà-flamenca burgalesa del s. XV, Alonso de Sedano, Santa Catalina d'Alexandria disputant amb els doctors pagans, una pintura a l'oli sobre taula, Burgos ca. 1485. Destaca, igualment la d'un mestre espanyol de l'ambient d'Urbino, La Verge amb el Nen, un altre oli de l'última cambra del segle XV, de gran importància per la seva excepcionalitat. Del mestre Allunyo exposarà Història de Sant Joan Baptista: La dansa de Salomé, -Palencia, primera cambra del segle XVI-, la peculiaritat del qual resideix que no estan representats ni persones sagrades ni sants, sinó que és una imatge seglar en la qual destaca la minuciositat amb que es presenta la forma de vestir de l'època i els utensilis utilitzats en la taula. 

La galeria Soraya Cartategui, especialitzada en pintura holandesa i flamenca dels segles XVI i XVII torna un any més a FFeriarte per mostrar una magnífica col·lecció formada per retrats, paisatges, naturaleses mortes, marines, batalles, escenes de gènere, d'autors reconeguts com Willen Van Herp (Anvers, 1614 –1677), amb l'obra Interior de taverna amb jugadors de cartes, de 1660; Jan Massys, (Anvers, 1508–1575), L'Adoració dels Reis Mags, de 1530; Abraham Jansz Storck, (Ámsterdam, ca. 1635-1704), Moll amb nombroses embarcacions, obra signada, 1670-75 ca., i Harmen Loeding, (Leiden, ca. 1637-1673), Naturalesa morta amb roemer, flors i cireres, 1665 ca. 

García Antiguitats aportarà l'Escultura de Verge amb nen sedente, època reis Catòlics, s. XV-XVI, de l'Escola de Diego Gil de Siloe,, una important peça donada la qualitat de la mateixa. I Altabella Antiguitats, una talla Malinas, del segle XVI. En l'espai de Plaza Antiques, els visitants poden admirar, entre uns altres una icona russa, circa 1700. Per la seva banda, Arana Antiguitats proposa un oli sobre llenç d'Alfred Godchaux, França 1835-1895. 

Les arts plàstiques modernes també tindran el seu espai a Feriarte, ampliant així les possibilitats dels compradors i la riquesa visual de tots els visitants i afeccionats. L'art contemporani presenta determinats valors afegits especialment benvolguts en les tendències decoratives actuals, com l'extraordinària varietat en les seves formes, materials, interpretacions estètiques, escenificacions i processos de creació. 

Alcolea mostrarà l'obra Automobilista, de 1903, de Ramón Casas i Carbó, un pintor, dibuixant i cartellista espanyol cèlebre pels seus retrats i pintures de l'elit social, intel·lectual, econòmica i política. Va ser el millor pintor de la primera generació modernista, i al costat de Santiago Rusiñol va ser l'impulsor de la renovació de la pintura catalana de finals del segle XIX. 

Antiguitats Juan Matesanz Stucco assistirà amb El baptisme, un oli sobre tela signat i datat Emilio Poy i Dalmau, Escola catalana, en 1902. Del pintor Joaquin Mir, la Galeria D'Art David Cervelló proposa l'oli sobre llenç Paisatge D´Aleixan, de 1913. 

La Galeria Jordi Pascual mostrarà una magnífica peça també de Joaquim Mir, de 1925, Poble, que forma part d'una sèrie d'olis que va realitzar durant un viatge que va fer pels voltants de Barcelona. De la mateixa manera, assistirà amb obra de Miquel Barceló, com Statue noire avec collier et crâne de caiman, any 2000, una de les més representatives que l'artista va realitzar en la seva estada africana. I una altra d'Anotni Clavé, Li Peintre, 1950, realitzada en una època molt valorada pels col·leccionistes i la crítica. 

Per la seva banda, la Galeria Jorge Juan apostarà per grans mestres també com Francisco Iturrino, amb l'obra Romiatge, Darío de Regoyos, Vista urbana, i Mariano Barbasán, amb un oli sobre llenç titulat Pastora en Anticoli. l'Alcora Antiguitats assistirà a Firar-te amb obra de Raimundo de Madrazo i Garreta com a Retrat de la marquesa de Pilet-Willy i Gothsland, amb Modest Urgell Inglada, Marina, un oli sobre tela de 1903. En el cas de Lorenart, també assistirà amb Darío de Regoyos, Oyarzun (1901), i Rafael Zabaleta, Port de març.

Dolors Junyent Galeria D'Art torna a Firar-te amb una gran obra d'Anglada Camarasa, de 1932, època de Mallorca el cromatisme de la qual, exaltació de color i la seva intensa llum posa de manifest el mestratge i excel·lència del seu autor. I la Galeria d'Art Alfonso XIII, a més de les seves nombroses pintures, apostarà per l'escultor Baltasar Llop, amb Dona amb cabell trenat, 1967-68, en bronze i signat a la base. L'espai de Marita Segòvia, entre moltes unes altres, acollirà obra d'Eusebio Sempere. 

Un anys més, la Galeria Manuel Barbié assistirà a la Fira amb magnífiques peces d'autors com Jean Metzinger, Nature morte à l’échiquier, as de trèfle et deux de carreau, any 1918-1919, dibuix al llapis sobre paper; Fernand Leger, Deux mannequins, de 1955; Jean Arp, Saint de la Lisière, any 1964, en marbre, i una aquarel·la de Joan Miró, entre molts altres. 

Precisament d'aquest mestre, en el estand de Marc Calçada, els visitants podran gaudir de la seva escultura, Fille d’Ubu, de 1971, en bronze fos a la “cera perduda” i l'oli Montagnes et oiseaux dans la nuit, gouache i tinta xinesa sobre cartolina, així com de Pierre Alechinsky, Terril VIII, de 2006, en tinta xinesa i acrílic sobre paper marouflé i llenç. Beatriz Balgoma acudirà, entre altres obres, amb Boadilla de la Muntanya, de Gran Santos, 1981, i Art Petritxol amb el pintor Carlos Nadal. 

David Cervelló destaca entre les seves obres les d'Alexander Calder, Abstracte; Joan Miró, Personnage, i Antoni Tàpies, Derriere Li Store. Per la seva banda, la Galeria Mayoral assistirà també amb peces de Tàpies, a més de Miquel Barceló, de diferents anys i tècniques, així com de Joan Miró. I Principal Art es decanta per Creu Nuada, d'Antoni Tàpies, 1987; Hsiao Chin, Uz- 109, de 1960 i Bosco Sodi, Barcelona, de 2009. 

La Galeria Benlliure també acudirà amb importants obres de Manolo Valdés, com a Ventall Blau, 2007, oli sobre arpillera, i Reina Mariana, de 1992, a més de Juan el Genovés, Requadre, de 2007. I Mun Consultors D'Art, amb una pintura sobre paper de Pedro Sobrado, 2010, entre moltes altres. 

A tots aquests mestres de la pintura presents a Feriarte, se sumen els noms d'altres grans artistes espanyols que han aconseguit el reconeixement internacional i han posat a la pintura en els primers llocs de cotització. Així, els visitants podran contemplar obres de Pablo Picasso, Juan Muñoz, Manolo Millares, Dalí, Jaume Plensa, Eduardo Chillida i Antonio Saura, entre molts  altres.

A la imatge, "Marina" de Modest Urgell. Galeria Gotshland. Feriarte.

FD_Online_BONART_180X180Ver_llover_Bonart_180x180 px

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88