banner-elscatala-817x88px
La Fundació Pilar i Joan Miró presenta la itinerància per Europa de l’Est

Notícies

La Fundació Pilar i Joan Miró presenta la itinerància per Europa de l’Est

bonart palma - 09/12/13
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWbanner-elscatala-180x180px

El tinent de batlle de Cultura i Esports i president de la Fundació Pilar i Joan Miró, Fernando Gilet, ha presentat la itinerància internacional de la mostra Joan Miró’s Printmaking Workshops, una selecció d'obres realitzades en els tallers d'obra gràfica de Miró. A l’acte, també hi ha participat el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Antoni Vera, i la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Elvira Cámara.


El president de la Fundació Pilar i Joan Miró ha manifestat que “aquesta itinerància és un reflex més del nostre desig d'associar Palma com a territori Miró i és fruit  de la bona gestió diplomàtica que s’ha fet a Ljubljana”. Aquesta exposició va ser presentada a la galeria Krejisa de Ljubljana amb motiu de la celebració de la Bienal Internacional d’Art Gràfic de Ljubljana, entre el 14 de setembre i el 24 de novembre d’enguany. Després del seu gran èxit, s’ha programat la itinerància de la mostra al llarg de 2013-2014 a altres ciutats europees.


Fernando Gilet ha dit que “l’exposició té com a objectiu mostrar la trajectòria de treballs realitzats en els Tallers d'Obra Gràfica de Miró en els 20 anys de marxa (1994-2014) i commemorar el vintè aniversari dels tallers, llegat singular i propi de Miró i de la nostra ciutat”.


L’exposició també conta amb l’exhibició d’una selecció de 5 projectes pertanyents a cinc artistes realitzats al llarg d'aquests anys: Wolf Vostell, Wayne Crothers, Democràcia, Antonio Miralda  i l'equip format per Patrícia Gómez y María Jesús González. A més es mostra el procés creatiu complet de l'estampa IX de la sèrie Els Gossos de Joan Miró, compost per la maqueta, la planxa i una prova d'estat que Miró va realitzar en aquests tallers.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner