FCC-Segell-banner4
La Nit de l\'Art de Palma prepara el 25è aniversari

Notícies

La Nit de l'Art de Palma prepara el 25è aniversari

bonart palma - 03/08/21
Nial nou-180x178Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
La Nit de l'Art 2021 celebrarà a partir del 16 de setembre "els seus primers 25 anys". Així ho ha assenyalat el president d'Art Palma Contemporani, Frederic Pinya, a la roda de premsa de presentació celebrada a Galeria Pelaires.

Ha passat un quart de segle des que els galeristes Pep Pinya i Xavier Fiol, sota el paraigua de l'AIGAB (Associació Independent de Galeries d'Art de Balears), es van obstinar a fer de Palma una capital artística contemporània en línia amb ciutats com Amsterdam o Zuric. Era setembre de 1997 quan Palma va celebrar el primer esdeveniment d'aquestes característiques: la unió de totes les galeries, a mitjanit, i obertes a tot el públic. Així, Palma es va convertir en la primera ciutat de tot Espanya a celebrar La Nit de l'Art.

"Recordo perfectament la primera Nit de l'Art, que va reunir a poques persones", rememora el president d'Art Palma Contemporani. "El millor, per molt bo que sigui, necessita paciència i perseverança, i sempre acaba donant resultats. "El fet que hi hagués poca gent a la primera edició no només no va desanimar als seus fundadors, sinó que van redoblar els seus esforços per anar millorant i creixent any rere any. I així, a poc a poc i de manera progressiva, va anar sumant addictes, demostrant que La Nit de l'Art és, per damunt de tot, una cita que ara tots tenim subratllada al calendari i que marca el ritme de la ciutat i de l'Illa durant uns dies. Aquest és el gran èxit de la Nit i dels seus impulsors. Aconseguir que Palma i Mallorca fessin seva la Nit i llançar el missatge que la cultura i l'art contemporani són un gran valor de la nostra societat. Vam ser pioners a Espanya, i després ens van seguir ciutats com Madrid, Barcelona o València. Avui ja tenim una projecció internacional", resumeix Frederic Pinya.

25 anys després de la seva part, Art Palma Contemporani ret homenatge a aquella data històrica a l'agenda de l'art contemporani del nostre país amb una agenda d'activitats, visites i recorreguts per a tots els públics, menors inclosos.

Per a això, APC compta amb el suport institucional del Consell de Mallorca, la Fundació Mallorca Turisme, l'Ajuntament de Palma, Palma Cultura, l'Institut Ramon Llull, l'Institut d'Estudis Baleàrics, l'Ajuntament de Pollença i l'Ajuntament d'Andratx.

A més, La Nit de l'Art 2021 compta amb el patrocini i la col·laboració de National Bank, la Fundació ARCO, Sant Francesc Hotel Singular i Fundació La Caixa.

A la imatge, presentació de la Nit de l'Art de Palma 2021.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021