La vuitena edició dels Premis G! de turisme de les comarques de Girona 2013 ha reunit més de dues centes persones a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí entre autoritats, guardonats i premiats, representants del sector turístic i de l’hostaleria, entre els quals hi havia els germans Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, i mitjans de comunicació internacionals i nacionals.
La intervenció que el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut, ha adreçat als assistents després de felicitar als guardonats i premiats en la cerimònia, ha consistit a remarcar que «el 2013 ha estat l’exercici més intens dels darrers anys pel Patronat de Turisme, quant a accions promocionals, comercials i de difusió que s’han dut a terme. I, plegats, hem assolit unes fites altament satisfactòries, com ara: més cooperació entre el sector públic i privat per sumar sinergies i rendibilitzar recursos econòmics; la creació de productes turístics de qualitat al territori; més bon posicionament i projecció de les marques Costa Brava i Pirineu de Girona; l’arribada del Tren d’Alta Velocitat (TAV) a Girona i Figueres, i la connexió del TAV amb el TGV francès, i la proclamació d’El Celler de Can Roca com a millor restaurant del món del 2013 per la prestigiosa publicació Restaurant Magazine». Giraut ha afegit que agraeix la confiança que el sector turístic gironí està dipositant en el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’encoratja a seguir treballant per millorar, innovar i potenciar les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.
Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, va incidir en «estem canviant de cicle i d'expectatives de futur. A les nostres activitats econòmiques hem de tenir en compte els nostres valors per evolucionar i tornar a créixer. Els nostres productes turístics estan construïts amb l'esforç d'empreses i administracions». Finalment Puig ha comentat que el sector econòmic del turisme forma part de la nostra identitat i de projecte de país.
Així mateix, es van homenatjar als set espais i parcs naturals de les comarques gironines.
Els guardonats dels Premis G! de turisme de les comarques gironines 2013 han estat: VIII premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional a Vicenç Andreu i Sancho; VIII premi G! Xiquet Sabater i el projecte empresarial al Grup Peralada; II premi G! Especial Jordi Comas i Matamala a Concepció Ferrarons i Hermenegildo Vilaseca, del grup Solineu Hotels; VIII premi G! de comunicació de les comarques gironines en categoria mitjans escrits al periodista Manuel Meyer de la Deutsche Presse Agentur; VIII premi G! de comunicació de les comarques gironines en categoria mitjans audiovisuals, al documental de viatges sobre Catalunya al programa Alle falde del Kilimangiaro de la cadena italiana RAI 3; II Premi G! de comunicació de les comarques gironines en categoria mitjans digitals, al blog de turisme i viatges Hole in the Donut Cultural Travel de la nord-americana Barbara Ann Weibel; V Premi G! de recerca Yvette Barbaza, al treball Patrimoni cromàtic natural, arquitectònic i social de la Costa Brava de Núria Puig i Íngrid Baraut.
La vuitena edició dels Premis G! ha comptat amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, i de la Caixa.
A la imatge, entrega del premi al Grup Peralada. (Foto Pere Duran)