banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

Tere Badia dirigirà la fundació AAVC-Hangar fins al 2017

Tere Badia dirigirà la fundació AAVC-Hangar fins al 2017
bonart barcelona - 21/12/13

El Patronat de la Fundació privada AACV-Hangar ha aprovat que Tere Badia dirigirà Hangar fins a finals del 2017. El resultat del concurs públic per la direcció d’Hangar s’ha resolt des del patronat de la Fundació privada AACV a favor de Tere Badia que ha estat elegida d’un total de 14 propostes de professionals del sector amb presència internacional. L’aposta per la continuïtat de Tere Badia al capdavant d’Hangar en els propers quatre anys s’ha fet en raó de la qualitat del seu projecte, l’interès comú en aprofundir en la línia de treball encetada i per la solvència demostrada en la gestió realitzada els darrers anys. 

Mantenint l'esperit principal d’un projecte amb 17 anys de recorregut, i una vegada finalitzades les obres d’ampliació del centre, Hangar vol consolidar-se com un espai de perfil únic al servei dels artistes i els creadors, a fi d’atendre el procés complert de la producció i creació artística contemporània en totes les seves pràctiques. El projecte aprovat s'articula al voltant de tres eixos principals: impulsar Hangar com un espai per a l’experimentació metodològica, de formats i  de concepte, un lloc per l'assaig artístic i per a la recerca transversal i la transferència de coneixement; enfortir la infraestructura, els serveis i l’equip al servei de la producció professional de les arts visuals i numèriques; i desenvolupar un context per la comunitat al voltant de la producció artística i cultural independent.

Hangar és un projecte en voluntat de servei públic i obert, essencialment destinat a la comunitat d’artistes visuals però també a altres creadors i investigadors. El seu objecte és facilitar l’accés a les eines de producció i habilitar espais d’experimentació, amb un funcionament orgànic i rizomàtic que s’organitza sota la base teòrica i pràctica de la gestió autònoma i independent. En el programa de Tere Badia recolzat pel Patronat de la Fundació AAVC hi destaquen tres eixos principals:

1. Propulsar Hangar com un espai per a l’experimentació metodològica, de formats i  de concepte, un lloc per l'assaig artístic i per a la recerca transversal i la transferència de coneixement. En aquest sentit, en els darrers anys Hangar ha estructurat tota una àrea d'activitat vinculada als processos de recerca i experimentació des de les arts visuals i des del creuament de les seves metodologies i objectius amb altres disciplines. Aquest treball s’ha anat desenvolupamnt a través de convenis amb universitats com la UB – Màster d’Art Sonor- i l’IDEC-UPF, - Master d’Arts Digitals-; amb col·laboracions continuades amb centres de recerca com el Parc de Recerca Biomèdica de Catalunya en el projecte GRID Spinoza; amb projectes europeus amb centres com el ZKM (Karsuhe), i plataformes com DEDALE (Paris), CIANT (Praga), KIBLA (Maribor) o RicX (Riga); o amb comunitats de recerca com les vinculades al codi obert o la fabricació digital. En els propers anys, Hangar continuarà doncs ampliant l’entorn des del que treballar la recerca artística, amb credors i investigadors immersos en l’espai de l’assaig.

2. Enfortir la infraestructura i l’equip tècnic al servei de la producció professional de les arts visuals i numèriques. Pel que fa a l'estructura dels serveis, aquests es continuaran desenvolupant de forma modular, proactiva i reactiva. Modular, capaç d’oferir un servei especialitzat per a cada necessitat dels projectes. Proactiva, reforçant i millorant la qualitat dels serveis existents, dels seus tècnics, dels seus espais i materials. Reactiva, en tant ha de ser capaç de servir a les noves pràctiques artístiques tenint cura de les vies de connexió amb les pràctiques culturals contemporànies mitjançant el permanent contacte amb creadors i productors.

3. Per últim, el gran repte dels propers anys serà la creació d’un context que permeti enfortir la comunitat de creadors i usuaris al voltant de la producció artística i cultural independent, reforçant l'intercanvi de pràctiques culturals, dels seus processos i mètodes. Així, es pretén obrir més espais de trobada, de diàleg, de difusió de continguts i de transferència d'experiències en l'entorn artístic, i amb altres col·lectius i comunitats properes que actualment estan acudint a Hangar.

Per assolir aquests objectius esmentats, i en les actuals circumstàncies polítiques i econòmiques de regressió en la inversió en la producció cultural, que tornen a prioritzar les estructures aparador per sobre del suport als creadors cada vegada més precarietats, Hangar treballarà també per, d’una banda, construir una estratègia de comunicació més articulada que la que s'ha dut a  terme fins ara,  vinculant  accions  concretes reforcin la visibilitat de la feina dels creadors i projectes que habiten el centre, i informin de forma més efectiva sobre els seus serveis. D’altrabanda, i per assolir major sostenibilitat i complementarietat amb altres projectes, es continuarà reforçant el treball en xarxa que permeti tant compartir recursos i programes per a la producció artística, com recuperar els programes d'intercanvi i residències nacionals i internacionals.

 

Eude, genericBaner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90