download

Exposicions

La Fundació Suñol exposa "ERT" de Joan Rom

La Fundació Suñol exposa \
bonart barcelona - 25/12/13

“Una quarantena d’obres entre escultures, instal·lacions, dibuixos i fotografies, realitzades entre el 1986 i el 1996, componen ERT, una exposició de Joan Rom (Barcelona, 1954).

L’exposició ERT, que es podrà visitar fins al 25 de gener del 2014, dóna continuïtat a un dels eixos al voltant dels quals gira la fundació. La intenció de la fundació ha estat mostrar de manera individual l’obra d’artistes de la Col·lecció Josep Suñol. En aquesta línia, ja s’hi han exhibit el treball de cinc autors d’entre els més de dos-cents que la integren.

Joan Rom va començar a treballar amb pintura per centrar-se després en l’escultura feta a partir de materials que anava recollint.

Després d’una carrera molt activa pel que fa a la producció artística i a la participació en exposicions individuals i col·lectives, l’any 1998 l’artista barceloní va decidir deixar de produir obra. 

Les obres de Joan Rom revelen les influències de l’art povera, el conceptual i el minimal, però també se’n desmarquen. Les seves peces reordenen els materials emprats, als quals atorguen un nou significat poètic.

Rom utilitza materials trobats per realitzar les seves peces. Els materials poden ser reinterpretats i dotats de nous significats. A ERT s’exposen obres executades amb cautxú, llana, teles i cuir, elements que responen a una dualitat meditada: un diàleg entre la indústria i la natura amb referències a l’art primitiu, segons el parer de l’artista.

L’obra de Rom connecta amb la d’alguns escultors contemporanis nacionals i estrangers que als anys 80 treballaven a partir de materials de rebuig i d’objectes trobats.

La solidesa i coherència de la seva obra es fa palesa en la sobrietat de formes, materials i recursos –incloses les peanyes de suport–, que ofereixen un resultat que ressalta només allò que és essencial.

A la imatge, "Casa de cargols" de Joan Rom.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1inclassificables

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88