El torneig local de la First Lego League que té lloc els dies 11 i 12 de gener a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona se centra a l’entorn del desafiament “Nature's Fury” destinat a controlar els desastres naturals com terratrèmols, tsunamis, huracans i altres fenòmens de la natura. Per primera vegada el torneig, que arriba a la quarta edició, se celebra en dues jornades per l’elevat nombre d’equips participants (27 equips).
L’equip Mini Salvauth Park de Girona ha guanyat el primer premi del primer dia de torneig de robòtica First Lego League. En total, s’han repartit vuit premis entre els 13 equips que han competit en el desafiament Nature's Fury amb l’objectiu de controlar els desastres naturals com terratrèmols, tsunamis, huracans i altres fenòmens de la natura. Premi a l’entrenador per a Antirobota de l’INS Frederic Martí Carreras de Palafrugell?. Premi a les Joves Promeses per a Campalanets de l’INS Rafael Campalans d’Anglès. Premi Fundació Scientia a l’Emprenedoria per a Meteorite’s 2K14 de l’INS Santa Coloma de Farners de Santa Coloma de Farners?. Premi als Valors de la First Lego League per a Dynamik de l’escola Els Estanys de Platja d’Aro. Premi al Comportament del Robot per a Bell-lloc Llumipaig del Col·legi Bell-lloc del Pla de Girona. Premi al Disseny del Robot per a Lego Nostrum de l’escola Casa Nostra de Porqueres-Banyoles?. Premi al Projecte Científic per a AD99 de l’INS Alexandre Deulofeu de Figueres. Premi Fundació Scientia, que dona accés a la Gran Final FLL Nature’s Fury Espanya, que se celebrarà el 22 de març a Barcelona, per a Mini Salvauth Park de Girona. Aquest premi és el màxim reconeixement atorgat a un equip que destaca per ser un model de respecte als valors First Lego League.
L’acte ha comptat amb la presència de l’investigador de la UdG, Rafael Garcia Campos, director de la FLL Girona; Mònica Margarit, directora general de la Fundació Príncep de Girona; Sílvia Font, vicerectora d’Estudiants de la UdG; i Isabel Muradàs, regidora d’Ensenyament i d’Esports de l’Ajuntament de Girona.
En aquesta quarta edició de la FLL a Girona, que per primera vegada s’ha planificat en dues jornades, de 13 i 14 equips, respectivament, més de 200 nois i noies, de 27 equips provinents d’instituts de secundària de la demarcació i d’iniciatives particulars han posat a prova el seu talent i el seu enginy.
La FLL és una competició d’abast mundial i s’estructura en lligues locals. Els millors equips de cada certamen passen a una final estatal, que es farà el 22 de març a Barcelona, i, d’aquesta, a un torneig mundial que pot ser el Open European Championship (que se celebrarà a Pamplona durant el mes de maig) o bé el ‘World Festival’ (que es realitzarà a Sant Louis, Estats Units, durant el mes d’abril).