L’últim guanyador de la menció “Art Jove” de la mostra d’art multidisciplinari emergent Inund’ART de Girona, Jordi Viñas, exposa la mostra “Recycle the world 2” fins el proper 7 de febrer a la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya, ubicada als baixos de la Direcció General de Joventut al carrer Calàbria, 147 de Barcelona.
L’exposició, que serà inaugurada el dia 16 de gener pel director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, és una selecció de l’obra dels últims tres anys d’aquest jove artista. Viñas (Terrassa, 1984) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i ha desenvolupat els seus projectes al voltant de l’estampació de samarretes, les il·lustracions i la pintura acrílica. Gràcies al guardó d’Inund’ART, també exposarà properament al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i a la Casa de la Generalitat de Perpinyà.
“Recycle the world 2” consta d’una acumulació de pintures, estampacions, serigrafies i grafits elaborats a partir d’esprais i retoladors. Es tracta d’un conjunt d’inspiració urbana, que cerca el nexe narratiu entre un personatge i l’entorn urbà amb el qual ha de conviure. De fons, l’exposició traspua una càrrega de crítica social, tot aprofitant materials reciclats que, d’altra manera, podrien esdevenir brossa.
Inund’ART compta amb el suport de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família des de la seva primera edició, el 2005, i ha esdevingut una proposta àmpliament coneguda, amb la participació de 600 artistes i 200 propostes artístiques, i d’uns 15.000 visitants en l’última edició del 2013.
Amb la menció Art Jove, l’objectiu de Benestar Social i Família és donar suport als joves creadors i a la creació cultural al territori. Una de les necessitats dels artistes novells és la seva professionalització i l’accés als circuits i plataformes expositives. En aquest sentit, la Sala d’Art Jove, gestionada pel Departament de Benestar Social i Família, està permanentment destinada a la producció i difusió de pràctiques artístiques emergents. La seva programació es configura a partir d’una convocatòria pública i de periodicitat anual, amb l’abast circumscrit a Catalunya i dirigida a joves menors de 30 anys.
Una aposta important de la Sala d’Art Jove és l’articulació d’un procés de formació amb els artistes seleccionats a l’hora de produir les diferents exposicions. Aquest procés es realitza a través de dinàmiques informals, de procediment en horitzontal, i es compta amb la participació de diferents professionals que articulen conjuntament amb els artistes un procés de producció compartit. D’aquesta manera, l’espai s’ha convertit en un autèntic laboratori per a l’experimentació i la formació.