El cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps” prossegueix la seva trajectòria a Roses amb la celebració de tres noves xerrades entre els mesos de gener i març, en aquesta ocasió a càrrec de l'historiador i polític Joaquim Nadal, del periodista Carles Capdevila, i de l'historiador Borja de Riquer. El cicle arriba així al seu tercer any de vida, apropant fins a la localitat altempordanesa figures de renom de l'actual panorama social, polític i econòmic.
En el moment del seu inici, l'octubre de 2012, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses ja manifestà la seva voluntat perquè el nou cicle de xerrades “Propostes de país per a un nou temps”, gaudís de continuïtat. L'interès generat i la bona acollida de públic assolida per les diferents conferències programades fins al moment, així ho ha fet possible. Pel cicle han passat ja professionals i pensadors com Carme Forcadell, Salvador Cardús, Josep M. Terricabras, Carles Puigdemont, Vicenç Villatoro, o Carles Viver i Pi-Sunyer, entre d'altres.
En la nova edició de 2014, el cicle prossegueix amb el seu objectiu d'apropar a la ciutadania del municipi i comarca, el pensament i experiència de figures amb una contrastada solvència i trajectòria professionals que, de primera mà, ofereixin la seva visió de l'actualitat social, econòmica i política que es viu a Catalunya en aquests moments.
Joaquim Nadal - 29 de gener: El nou programa s'estrenarà el proper 29 de gener, amb la xerrada que oferirà Joaquim Nadal. Doctor en Història per la Universitat de Barcelona, ha estat professor de la Universitat de Liverpool (1970-1972), professor d’Història de Catalunya de la Universitat Autònoma de Barcelona (1972-1983) i director del Col·legi Universitari de Girona entre 1978 i 1979. És catedràtic d’Història Contemporània de la UAB des de 1987, i de la Universitat de Girona des de 1992. En la seva faceta política, Joaquim Nadal ha estat conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de 2003 a 2010, conseller de la Presidència (2006) i portaveu del Govern de 2003 a 2006. Alcalde de Girona de 1979 a 2002 i diputat al Parlament de Catalunya de la II a la XI Legislatura (1984-2012), període durant el qual ha exercit diversos càrrecs dins del Grup Parlamentari Socialista.
Carles Capdevila - 14 de febrer: Divendres 14 de febrer, l'auditori de Roses acollirà la xerrada de Carles Capdevila. Llicenciat en filosofia i periodista, actualment és el director del diari ARA, que sortí al carrer per primer cop el 28 de novembre del 2010, i és professor de Comunicació a la Universitat de Barcelona. Ha estat articulista d'opinió dels diaris Avui, El Periódico i El 9 Nou durant el període 1995-2010, i cap de la secció de Societat del diari Avui entre 1989 i 1990. Ha estat director i presentador dels programes 'Eduqueu les Criatures' i 'Alguna Pregunta Més, a Catalunya Ràdio. Actualment col·labora als programa 'Divendres', de TV3 i dirigeix el programa 'APM' de TV3.
Borja de Riquer - 21 de març: El cicle prosseguirà divendres 21 de març, amb la presència de l'historiador Borja de Riquer. De Riquer és professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, on és catedràtic d'Història Contemporània des de 1988. Entre les seves obres sobre el catalanisme polític, es troben Lliga Regionalista, la burgesia catalana i el nacionalisme (1898-1904), que fou la seva tesi doctoral; El franquisme i la transició democràtica, 1939-1988 (1989), amb J.B. Culla; L'últim Cambó, 1936-1946; i “Escolta Espanya": La cuestión catalana en la época liberal (2001). També ha abordat la història de Catalunya (és autor dels volums VII, IX y X de la Història de Catalunya dirigida per Pierre Vilar) i el franquisme, amb La dictadura de Franco (2010). Formà part de la comissió d'experts que assessorà la Generalitat de Catalunya en el procés per aconseguir el retorn de la documentació de la Generalitat i altres entitats i particulars catalans que es trobaven a l'Arxiu de la Guerra Civil Espanyola de Salamanca.
Totes les conferències tindran lloc al Teatre Municipal de Roses, els dies indicats, a les 20,30 h. L'accés és lliure.