banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Kathrin Golda a fotografia al vestíbul de la Fundació Miró

Kathrin Golda a fotografia al vestíbul de la Fundació Miró
bonart barcelona - 22/01/14

Kathrin Golda Pongratz presenta la sèrie fotogràfica Paisatges de pressió al vestíbul de la Fundació Joan Miró de Barcelona del 21 de gener al 18 de maig del 2014. Les imatges de Kathrin Golda Pongratz mostren els terrenys agrícoles del Prat de Llobregat durant les negociacions sobre la possible construcció del complex Eurovegas en aquest territori.

Les fotografies, que es poden veure del 21 de gener al 18 de maig de 2014, donen lloc a una reflexió sobre polítiques territorials, processos de desenvolupament urbà i les múltiples facetes de la productivitat d’un territori. El proper 1 de febrer a les 12.30 h, Kathrin Golda Pongratz farà una presentació oberta al públic sobre l’obra fotogràfica exposada.

Mentre tenien lloc les negociacions sobre Eurovegas durant l’any 2012, Kathrin Golda Pongratz va fotografiar diversos paisatges sotmesos a pressió urbanística, entre els quals hi havia els terrenys agrícoles del Prat de Llobregat.

Les fotografies exposades al vestíbul de la Fundació presenten la riquesa d’aquest paisatge periurbà i mostren alguns elements de pressió generats per les infraestructures de l’entorn.

La sèrie exposada consta de fotografies en color i gran format, acompanyades d’un mosaic de fotografies petites en blanc i negre. Les imatges han estat preses amb una càmera Rolleiflex de doble objectiu; per aquest motiu tots els paisatges han estat fotografiats des d’un punt de vista inferior a l’alçada dels ulls.

El treball fotogràfic de Kathrin Golda Pongratz està estretament relacionat amb la seva activitat com a arquitecta i urbanista. La seva obra ha estat exposada i publicada al Perú, l’Argentina i Alemanya. En el vessant acadèmic, és professora de l’Escola Superior d’Arquitectura La Salle de la Universitat Ramon Llull i de la University of Applied Sciences de Frankfurt.

L’any 2012, coincidint amb la mostra Joaquim Gomis: de la mirada obliqua a la narració visual, la Fundació va convertir una part del vestíbul de l’edifici en un espai dedicat a l’exposició de fotografia. La línia d’exposicions fotogràfiques d’aquest espai alterna mostres de Joaquim Gomis amb treballs d’altres fotògrafs que, com el mateix Gomis, es dediquen a la fotografia com una activitat paral·lela a la seva professió.

SS_Bonart-180x180-Onlinethumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px