Del 9 d'octubre al 22 d'abril de 2020, es presenta el curs d'Història del Moble de l'AEM. La III edició del curs d'Història del Moble: segles XX i XXI de l'Associació per a l'Estudi del Moble comptarà amb el reconegut arquitecte en la seva conferència inaugural. El programa serà liderat pel professor Paolo Sustersic i comptarà amb nombrosos experts del sector que aportaran coneixements específics del moble durant les sessions i les visites a obres i col·leccions significatives.
Successos culturals, econòmics i socials han fet que el segle XX es convertís en una època molt interessant en l'àmbit del moble, condicionant així el món de l'art, l'arquitectura i el disseny, el que ha comportat a un significatiu aparador de propostes diverses.
En aquest sentit, l'Associació per a l'Estudi del Moble (AEM) ha volgut recollir gran part de la riquesa d'aquest període en la III edició del seu curs Història del Moble: segle XX i XXI, apropant al públic el mobiliari més característic i superant la visió basada en categories estilístiques, per tal d'arribar a una entesa crítica de les raons que porten a dissenyar i produir de manera diferent l'interior i el mobiliari que se succeeixen entre finals del segle XIX i principis del segle XXI.
De la mà de nombrosos experts del sector, el curs centrarà l'atenció en el context internacional, principalment Europa i Estats Units, i establirà una relació directa amb els entorns més pròxims del disseny català i espanyol. En aquesta tercera edició, l'Associació per a l'Estudi del Moble compta amb el reconegut arquitecte Pedro Feduchi, que serà l'encarregat d'inaugurar el curs d'Història del Moble: segles XX i XXI, amb una conferència sobre "La irrupció de la primera modernitat a Espanya: el moble de tub en la dècada de 1930 ".
Dirigit pel professor Paolo Sustersic, arquitecte PhD, el curs combina classes teòriques amb sessions sobre temes específics, visites i sessions extra per a l'estudi en directe de mobles i documentació d'arxiu. Cal destacar la visita a la casa de la Ricarda, d'Antoni Bonet, la Casa Bloc, de GATPAC (Grup d'Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l'Arquitectura Contemporània), la participació del restaurador Poldo Pomés i de l'investigador Julio Vives Chillida.
A la imatge, curs d'Història del Moble de l'AEM.