Què és l'art contemporani? Sabem interpretar-ho? Aquestes són algunes de les preguntes que planteja el curs “Qüestions d'art contemporani” que la Fundació Francisco Godia oferirà entre els mesos de febrer i març. Les sessions estan dirigides pel centre A*Desk, l'institut independent de crítica i art contemporani. Aquest curs es pretén desvetllar totes aquestes qüestions de la mà d'especialistes en art contemporani. Les classes estan impartides per la crítica i comissària, Montse Badia; l'artista i professor, Antoni Ortega; el crític d'art i comissari, David G. Torres; i la comissària d'art, Alexandra Laudo.
Programa: 19 de febrer. Mirar no és el mateix que veure. Montse Badia proposa un recorregut a partir de l'exposició “Iceberg. La realitat invisible”, una reflexió sobre les imatges que ens envolten, sobre el que mostren i el que oculten, i convida a no conformar-nos amb les aparences, amb la petita part de l'iceberg que sobresurt de l'aigua. Montse Badia és crítica d'art i comissària d'exposicions, co-directora de A*Desk, i directora de la col·lecció de Calç Cego. Actualment és comissària del projecte expositiu en la Fundació Godia que porta per títol “Iceberg. La realitat invisible”. Col·labora a la revista bonart.
26 de febrer. Quines preguntes requereix l'art?. Aquesta conferència pretén ensenyar les claus per entendre com l'art, en moltes ocasions, queda mut perquè no se li fa les preguntes adequades, donant lloc a algunes confusions històriques.Antonio Ortega. Artista i professor en l’Escola Massana. Professionalment ha desenvolupat els programes educatius i d'activitats del Centre d'Art Santa Mònica així com una labor pedagògica en la qual ha buscat traçar ponts entre l'espectador i l'art.
5 de març. El lloc de l'espectador. Encara que sovint es parla de la necessitat d'apropar l'art al públic, tal vegada seria més interessant parlar d'apropar el públic a l'art, però: quines eines té l'espectador per participar d'ell?. Alexandra Lauro. Fundadora d'Heroïnes de la Cultura, una plataforma des de la qual desenvolupa projectes de comisariado. També ha estat responsable de comunicació de la Fundació Antoni Tàpies i ha treballat, preferentment, el rol de l'espectador i els marcs de recepció de l'art.
12 de març. No més mentides. Algunes històries de debò en art contemporani. Aquesta sessió es realitza un recorregut a través de l'art produït des dels anys setanta. Un recorregut a través del com desfilen artistes conceptuals i de la performance, però també pintors o cineastes, units per la mateixa necessitat de trobar una enfilada amb la realitat. David G. Torres és cofundador i codirector de A*Desk, David G. Torres és crític d'art, comissari d'exposicions i autor del llibre “No més mentides. Sobre alguns relats de debò en art (i en literatura, cinema i teatre)”. Col·labora a la revista bonart.