banner-oro-1280x150

Notícies

La fundació Arranz-Bravo inaugura un inèdit projecte d’art públic a Catalunya

La fundació Arranz-Bravo inaugura un inèdit projecte d’art públic a Catalunya
bonart l'hospitalet de llobregat - 11/02/14

Inspirat en iniciatives dutes a terme a Nova York –Public Art Fund- o Londres – The Fourth Plynth-, Sculpture’s Corner és una plataforma d’art públic ubicada a la plaça Europa de L’Hospitalet. Cada sis mesos un nou artista serà convocat per la fundació Arranz-Bravo per a realitzar un nou projecte. Sculpture’s Corner té dos objectius: d’una banda, estimular a joves artistes a fer grans projectes d’art urbà, i de l’altra, apropar l’art contemporani a la ciutadania.

El projecte s’inaugurarà el 19 de febrer amb l’obra Europa, d’Eduard Arranz-Bravo (Barcelona, 1942). El pintor i escultor català ha realitzat per a l’ocasió una escultura en bronze de gairebé 4 metres d’alçada. Es tracta d’un monument a l’esperit obert, multicultural, cosmopolita de la nova plaça Europa de l’Hospitalet, una de les places emergents a Catalunya, viver de centres de recerca, empreses, escoles de disseny i fires. Europa segueix a les dues altres grans escultures d’Arranz-Bravo a la ciutat: L’Acollidora (1985) i El Pont de la Llibertat (2006). L’escultura s’exposarà a la plaça Europa fins el proper mes de setembre, moment que serà substituida per la següent obra del projecte, realitzada per algun dels artistes que han exposat a la fundació Arranz-Bravo.

Davant de Sculpture’s Corner cada any hi transiten més de 500mil visitants, entre ciutadans i visitants d’algunes de les fires més prestigioses de Catalunya: Mobile World Congress o l’Alimentaria, així com esdeveniments com el Sonar de dia. La fundació vol aprofitar el reclam internacional de la plaça per tal de fer visible la vitalitat artística L’Hospitalet i del seu futur districte de les arts al voltant de la Tecla Sala.

Sculpture’s Corner ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la fundació Arranz-Bravo, l’Ajuntament de l’Hospitalet i el mecenatge d’empreses de la plaça –com GlobalAgut o Copisa. L’objectiu del projecte és que s’estengui a altres places de L’Hospitalet, de tal manera que les obres realitzades circulin per diferents districtes.

Fundada el 2009 al recinte del Centre Cultural Tecla Sala, la fundació Arranz- Bravo és un espai d’art contemporani a L’Hospitalet. La fundació es dedica a la conservació i difusió de les més de 400 obres d’art donades pel pintor i escultor Eduard Arranz-Bravo (Barcelona, 1942), i periòdicament realitza exposicions temporals dedicats a artistes menors de 40 anys. Una altra de les missions de la fundació és la difusió de l’art contemporani al territori, objectiu que acompleix a través de programes educatius a les escoles -Apropa’t a l’art- o projectes d’art urbà, com Sculpture’s Corner.

Més informació a www.fundacioarranzbravo.cat

Baner-generic-180x180_Eude, generic

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88