M_Online_BONART_1280X150

Notícies

La Segona Setmana dels Premis Rahola

La Segona Setmana dels Premis Rahola
bonart girona - 17/02/14

La Segona Setmana dels Rahola reunirà el dia 18 de febrer quatre experts en les diferents facetes de Carles Rahola: el periodista Narcís-Jordi Aragó, l’historiador Joaquim Nadal, el periodista i alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el pedagog i diputat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona, Antoni Solà. Ells quatre protagonitzaran la taula rodona “Carles Rahola: l’home, el periodista, el polític”, que serà conduïda pel periodista Jordi Grau. L’acte tindrà lloc a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona, a dos quarts de vuit del vespre.

Aquest és un dels actes principals de la Segona Setmana dels Rahola, organitzada conjuntament per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que inclou diverses activitats relacionades amb la comunicació i amb la figura del periodista, escriptor, historiador i polític Carles Rahola, afusellat el 15 de març de 1939, fa quasi 75 anys. La setmana passada es va fer la taula rodona “Be Twitter my friend”, en la qual destacats usuaris d’aquesta xarxa social (Xavier Graset, director de L’oracle, de Catalunya Ràdio; Vicent Partal, director de VilaWeb, i Clara Jordan, periodista) van analitzar com les piulades han canviat la manera de comunicar dels periodistes.

La Segona Setmana dels Rahola culminarà el dijous, 20 de febrer, a les vuit del vespre, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, amb el lliurament dels V Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

Al llarg de la cerimònia, que serà amenitzada pel Cor Geriona, es revelaran els noms dels guanyadors de cadascuna de les set categories dels guardons. Els finalistes són:

Millor treball informatiu o divulgatiu en premsa: Amb ulls gironins, d’Olga Morote: recull de dotze articles d’opinió publicats al Diari de Girona. Quan l’edat és un plus, de Bàrbara Julbe: recull de reportatges publicats a La Vanguardia. The secret life of Figueres, de Josep Maria Dacosta i Joan Manuel Soldevilla: recull de reportatges publicats al Setmanari de l’Alt Empordà.

Millor treball informatiu o divulgatiu en televisió: La Fageda, una empresa social que funciona: reportatge emès al programa Tinc una idea, de La 2, de TVE, dirigit per Miquel Peralta. Conjunt de reportatges sobre el Festival Temporada Alta emesos al programa ¡Atención obras!, de La 2 de TVE, amb guió i realització de Maite Guisado. Cap a mar: documental amb guió de Mariona Freixa i realització de Raimon Cartró, emès a Miramar TV.

Millor fotografia publicada: Dance Festival de Platja d’Aro: sèrie de fotos d’Albert Busquets, publicada a GironaNotícies. Desallotjament al bloc de Salt: sèrie de fotos de David Aparicio, publicada a Corbis News. XaropClown, sèrie de fotos d’Aniol Resclosa, publicada al “Dominical” del Diari de Girona. El jurat ha fet també una menció especial a tres sèries fotogràfiques centrades en els incendis del Baix Empordà: Maleïda tardor, de Jordi Ribot; Nit de foc, de Joan Castro, i Incendi al Baix Empordà, de Pere Duran.

Millor informació digital: Portal web Turisme Verges. Blog Oficial de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Verges (www.turismeverges.wordpress.com). Revista digital interactiva Proscenium (app per a Ipad), impulsada i dirigida per Dani Chicano. Web informatiu de Ràdio Girona (www.radiogirona.cat).

Millor iniciativa de comunicació institucional: Gestió de la comunicació digital feta des de l’Ajuntament de Palafrugell. Revista L’Arjau, de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Millor projecte sobre comunicació:  Revista Girones, la ciutat i la seva gent, de l’Editorial Gavarres. Tossudament..., d’Iconna Comunicació.

Premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio: Ningú no és perfecte, de Ràdio Salt. Cobertura informativa del judici de La Caritat, de Ràdio Olot.

300x300Ver_llover_Bonart_180x180 px

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90