banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

La Diputació convoca una nova edició del programa Exposicions Viatgeres

La Diputació convoca una nova edició del programa Exposicions Viatgeres
bonart girona - 21/02/14

Aquest any la Diputació de Girona ha obert una nova convocatòria del programa Exposicions Viatgeres destinada a pintors, dibuixants i escultors gironins amb l’objectiu de seleccionar els dos projectes expositius que itineraran per les comarques gironines durant els anys 2014 i 2015.

Fa dos anys es va dur a terme la primera convocatòria, en què van resultar guanyadors els artistes Jordi Martoranno i Jordi Urbón. El primer dels dos projectes expositius que va començar a itinerar va ser Formes en correspondència, de Jordi Martoranno, que ja s’ha pogut veure en tretze sales d’exposició gironines i que a partir del 10 de març viatja fins a l’Espace Riquet de Béziers. Per altra banda, Nàufrags, de Jordi Urbón, que es va inaugurar el mes de setembre passat, és ara en plena itinerància; després d’haver estat el darrer mes a Ripoll, a partir del proper divendres 14 de març es podrà veure a la Casa Saladrigas de Blanes.

Exposicions Viatgeres és un dels programes que s’engloben dins el conjunt d’exposicions itinerants de pintura, de fotografia artística, de fotoperiodisme, de divulgació històrica o cultural, etc. que la Diputació de Girona ofereix periòdicament als pobles i ciutats de les comarques gironines. Es tracta d’un servei que té una doble finalitat: d’una banda, col·laborar en la programació cultural dels municipis gironins posant a la seva disposició propostes expositives de qualitat, i, de l’altra, donar suport a l’àmbit de la creació des de totes les vessants possibles. En el cas del programa Exposicions Viatgeres es pretén impulsar el sector artisticocultural gironí; potenciar la vessant de promoció i de difusió dels creadors visuals de les comarques gironines i, al mateix temps, apropar la cultura i l’art contemporani a la ciutadania.

De l’1 i al 30 de març, els pintors, dibuixants i escultors nascuts a les comarques gironines o que hi tinguin el domicili poden presentar el seu projecte expositiu a la Diputació de Girona.

La selecció de les propostes es farà a partir dels projectes rebuts, i serà a càrrec d’un jurat constituït per a l’ocasió, format per un representant de la Diputació de Girona; per Sebastià Goday, gestor cultural de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona; per Jaume Bernades, director del Museu d’Art de Girona; per Glòria Bosch, directora d’Art de la Fundació Vilacasas; per Clara Garí, directora de Nau Côclea; per Eudald Camps, crític d’art, i per Bonaventura Anson, artista.

Es valorarà, especialment, la qualitat dels projectes; la construcció d’un fil discursiu que aglutini el conjunt de l’exposició i que sigui coherent i unitari; la capacitat del projecte d’adaptar-se, en cada cas, a les necessitats de les sales, i la facilitat de muntatge i desmuntatge.

La selecció de propostes es farà pública durant la primera quinzena del mes de maig. Els dos projectes seleccionats es presentaran en una primera exposició a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, el mes de setembre de 2014, l’un, i el mes de setembre de 2015, l’altre. Posteriorment iniciaran el recorregut itinerant per diverses sales d’exposicions de les comarques gironines.

Bases a: www.ddgi.cat/convocatoriaev

Baner-generic-180x180_thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal