0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

“L’estel matinal”, de Miró, candidata a “pintura universal a Barcelona”

“L’estel matinal”, de Miró, candidata a “pintura universal a Barcelona”
bonart barcelona - 24/02/14

L’Estel matinal, de Joan Miró (Barcelona 1893-Palma de Mallorca 1983), ubicada a la Fundació Joan Miró, ha estat nominada avui candidata a convertir-se en una de les “10 pintures universals a Barcelona”, en el marc de la campanya que l’organització Capital de la Cultura Catalana està desenvolupant amb l’objectiu de promocionar el patrimoni pictòric de Barcelona  i, posteriorment, projectar les 10 pintures elegides per votació ciutadana en l’àmbit nacional i internacional. El dia 1 de setembre de 1939 esclata la Segona Guerra Mundial i Joan Miró es trasllada a Varengeville-sur-Mer, a Normandia. Miró sent el desig d'evadir-se de la realitat que l'envolta. La vida retirada afavoreix aquest procés d'introspecció, en el qual tenen un paper essencial el cel i la nit amb els seus astres. La Fundació Joan Miró conserva “L'estel matinal” una de les obres més destacades de la sèrie.

Fins ara han estat nominades a “Pintura universal a Barcelona” les següents obres: L’absis de Sant Climent de Taüll (1123) del Mestre de Taüll (MNAC); La vicaria (1870) de Marià Fortuny (MNAC); Terrats de Barcelona (1903) de Pablo Ruiz Picasso (Museu Picasso); Llibre-Mur (1990) d’Antoni Tàpies (Fundació Tàpies); Pintures murals (1929) de Josep Maria Sert (Ajuntament de Barcelona) i L’Estel matinal (1940) de Joan Miró (Fundació Joan Miró).

S’enten per “10 pintures universals a Barcelona” aquelles ubicades en el terme municipal de la ciutat de Barcelona. Tant les que han estat realizades a Barcelona com aquelles altres que, per circumstàncies de la història, tot i no haver estat pintades a Barcelona, estan de manera permanent a la ciutat de Barcelona, en museus, edificis oficials, esglésies, etc.

Eude, genericBonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px