canal-mnactec-1280-150

Certàmens

Art Madrid tanca la novena edició amb 20.000 visites

Art Madrid tanca la novena edició amb 20.000 visites
bonart madrid - 28/02/14

Expectatives cobertes en tots els sentits, tant en afluència de públic com en vendes. La fira Art Madrid tanca la novena edició a la Galeria de Cristall de CentroCentro amb forces renovades gràcies a la presència de nombrosos col·leccionistes. La Galeria de Cristall de CentroCentro Cibeles va tenir aforament complet durant diversos moments de la novena edició de la Fira d'Art Contemporani Art Madrid que, entre la seva inauguració el  19 de febrer i la seva clausura cinc dies després, va rebre la visita de més de 20.000 persones. Tant per als organitzadors com per a les galeries participants es confirmava així que un esdeveniment d'aquestes característiques, bé comunicat i situat en ple centre de la ciutat és garantia d'èxit.

Una de les galeries que s'estrenava en Art Madrid és la xinesa Moproo (Xangai) el director de la qual Julián Ramírez Rentero valora molt positivament la seva participació i assegura que “el fet d'estar en ple cor de la ciutat ens ha ajudat a tenir més visibilitat. Destacaria la gran afluència de públic i l'alt grau de satisfacció que he percebut tant dels nostres clients com d'altres visitants que m'han comentat les seves impressions”.

Per a Marc Decoene, responsable de la galeria del mateix nom a Erolzheim (Alemanya), l'experiència ha estat més que satisfactòria. “És la primera vegada que participem en Art Madrid i no serà l'última. Un certamen així, amb una ubicació cèntrica, unes bones dates i una perfecta organització hauria d'estar en el TOP de les fires d'art d'Espanya i Europa”.

Les bones dades no només es van donar en públic assistent sinó que també es van veure en les vendes. “Hem pogut contactar amb molts col·leccionistes actuals i, el més important, futurs... Les vendes han superat l'esperat”, assegura Marc Decoene. En efecte, més del 90% de les galeries participants han venut obra des del primer dia de la fira, i fins i tot s'han tancat vendes a escassos minuts del tancament.

En paraules de Javier López, de la Galeria 3Punts de Barcelona, “al públic i als col·leccionistes en particular els hem notat més disposats a la compra”. “No ha estat una edició més de la fira, queda demostrat que és una fira consolidada”, opina el director de la galeria valenciana Punto, José Ignacio Agrait, que també ha destacat la presència de “veritables col·leccionistes” gràcies a un procés previ de “confiança, comunicació i bones propostes”.

Fernando Herència, de la galeria Materna i Herència, apunta a la selecció de galeries i artistes “al pes més gran específic que s'ha concedit a galeries dedicades a l'art emergent”. “Si s'aposta per aquesta línia de renovació i s'és més selectiu en la selecció de galeries, la fira del futur serà molt competitiva”, subratlla Herència. Competitivitat, bona organització i més serveis i suport als col·leccionistes són les claus amb les quals Art Madrid es prepara per a pròximes edicions.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88