banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Passió del color-Pervivència del paisatge" de Tomás Olivar al MAMT

bonart tarragona - 02/03/14
Impremta Pages - banner-180x178Eude, generic

El Museu d’Art Modern de Tarragona inaugura el 6 de febrer Tomás Olivar (1929 - 2013) Passió del color-Pervivència del paisatge. L’exposició, que es podrà visitar fins al 30 de març, fa un recorregut per l’obra d’aquest pintor per al qual la ciutat de Tarragona va ser el seu motiu d’inspiració.


El projecte expositiu s’inaugura tot coincint amb el primer aniversari de la mort del pintor. La col·laboració entre el pintor i el museu per la mostra Passió del color-Pervivència del paisatge es va iniciar l’últim any de vida de Tomás Olivar, en la qual va participar de manera entusiasta fins als seus darrers moments.


Comissariada per Raquel Medina, la mostra exhibeix una acurada selecció de les seves creacions, on Tarragona, el port, els barris i els paisatges dels pobles de les seves comarques constituïren la seva temàtica predilecta i inesgotable.


Tomás Olivar fou un pintor d’allò quotidià. Els seus motius d’inspiració els trobava en el que veia cada dia. Després, el seu domini pictòric, amb una tècnica depurada i elegant, infonia a les seves teles l’harmonia necessària. 


Els paisatges i marines, sempre tractats amb factura explícita, destaquen per l’ús d’una pinzellada vibrant i àgil, que combina amb espàtula. 


La pintura de Tomás Olivar és per damunt de tot temperamental. Aquest caire expressiu es manifesta en l’ús d’un cromatisme sempre agosarat. Aquests trets constitueixen les característiques més distintives de l’estil pictòric de Tomás Olivar. Cronista de la ciutat, les seves composicions urbanes apleguen una visió sempre subjectiva de l’entorn viscut i el seu paisatge estimat de Tarragona.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner