banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

L’Associació Catalana de Crítics d’Art concedeix els premis ACCA

bonart barcelona - 03/03/14

L’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) concedeix des del 1982 els seus premis a les arts visuals de Catalunya. Enguany els premis ACCA s’entregaran a l’auditori del MACBA el dia 26 de març a les 19 h. Es tracta d’uns premis que no s’atorguen per mitjà d’un jurat, sinó que és l’assemblea general dels socis de l’entitat qui, any rere any, i per mitjà d’unes votacions, concedeix cadascuna de les distincions.

En les votacions de l’assemblea d’enguany, celebrada el 26 de febrer, es van concedir aquests premis:

Exposicions d’art contemporani: Premi a l’exposició Alberto García-Alix. Autoretrat, comissariada per Nicolás Combarro i presentada a la Virreina entre el 7 de febrer i el 5 de maig de 2013 i a Jo em rebel·lo. Nosaltres existim, comissariada per Martí Sales i Pere Almeda, presentada a la Fundació Palau, Caldes d’Estrac, entre el 12 d’octubre de 2013 i el 2 de febrer de 2014.

Exposicions de recerca històrica: Premi a l’exposició Japonisme. La fascinació per l’art japonès, comissariada per Ricard Bru, presentada al CaixaFòrum de Barcelona entre el 14 de juny i el 15 de setembre de 2013.

Galeries d’Art Contemporani: Premi a la Galeria Alejandro Sales, de Barcelona, per l’exposició Anónimo e impropio de l’artista Carmen Calvo, presentada entre el 26 de setembre i el 9 de novembre de 2013.

Galeries d’art modern i recerca històrica: Premi al Palau d’antiguitats per l’exposició Joaquín Torres-García i Barcelona, 1891- 1919, presentada entre el 16 d’octubre de 2013 i el 7 de febrer de 2014.

Iniciatives: Pemi a la recuperació del mural que Joan Miró i Joan Gardy Artigas havien realitzat l’any 1978 per a la seu d’IBM a Barcelona i que ara s’ha instal·lat al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Espais de producció i creació: Premi a la programació de l’espai CA Tarragona Centre d’Art portada a terme per Cristian Añó, Cèlia del Diego i Jordi Ribas entre els anys 2012 i 2013.

Llibres: Premi al llibre Caravaggio 400 anys després, editat per Rosa Maria Subirana Rebull, Joan Ramon Triadó i Anna Valluguera i publicat pel servei de publicacions de la Universitat de Barcelona.

Revistes: Premi a la revista Artiga. Revista d’art i pensament, que dirigeix Assumpta Rosés.

Produccions audiovisuals: Premi al documental MACBA: la dreta, l’esquerra i els rics, obra de SUB (Societat U de Barcelona), formada per Tere Badia, Octavi Comeron, Jorge Luis Marzo, Montse Romaní i Guillermo Trujillano.

Promoció de l’art català a l’estranger: Premi a l’exposició Tàpies. Lo sguardo dell’artista, comissariada per Toni Tàpies, Natasha Hébert, Daniela Ferretti i Axel Vervoordt, presentada al Palazzo Fortuny de Venècia entre l’1 de juny i el 24 de novembre de 2013. 

A la imatge, "Alberto García-Alix, autoretrat amb la mà ferida". La Virreina Centre de la Imatge.

Eude, genericBanerRocas180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88