Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Residències d'investigació artística de Casa Planas i el Goethe-Institut

Residències d\'investigació artística de Casa Planas i el Goethe-Institut
bonart palma - 30/09/19
Casa Planas amb el suport del Goethe-Institut presenta la resolució del programa de residències d'investigació artística que es duran a terme al novembre de 2019.
A la sessió de jurat han participat Ursula Wahl representant el Goethe-Institut Barcelona, ​​Lluís Nacenta director del centre de creació Hangar de Barcelona com a col·laborador extern, Pablo Santa Olalla i Enric Puig en representació del centre de creació de La Escocesa; i Marina Planas i Alelí Mirelman en representació de Casa Planas. El 17 de setembre 2019 el jurat va resoldre atorgar les beques als i les artistes: Sa Galania (Mar Barceló i Rosa García), Angela Bonadies i Daniel Gasol.
Les residències tenen com a objectiu realitzar una investigació artística on es posi en valor l'Arxiu Planas, el pensament i la creació contemporània. Durant la residència, els artistes faran visites amb agents culturals, centres d'art, activitats amb artistes residents a Casa Planas i presentació de processos de treball.
El 22 de novembre de 2019, es presentarà documentació dels processos de les residències al Museu d'art contemporani Es Baluard en el context del projecte "Estat Previ - Estudia i pensa l'arxi". Una mostra que posa atenció en la pràctiques arxivística que fuig de l'estàndard i busca aquest estat anterior a la intervenció de conservació institucional. D'aquesta manera, explorar i qüestionar les possibilitats i potencials i metodologies que es poden desenvolupar en relació a un arxiu. Dels projectes s'ha valorat les relacions interculturals, la temàtica d'arxiu i / o l'arxiu Planas a totes les modalitats i / o projectes de mediació amb el barri de Casa Planas. La viabilitat del projecte, la innovació, la creativitat de la proposta i l'impacte i projecció cultural, artístic i social.
Les residències estan dotades amb un premi de 1500 € per a cada creador i es realitzarà una edició dels processos d'investigació.
SS_Bonart-180x180-OnlineBonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1