0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Un quadre inèdit de Bernardo Polo al Museu del Monestir de Poblet

Un quadre inèdit de Bernardo Polo al Museu del Monestir de Poblet
bonart poblet - 02/10/19

Dins l’últim número de la revista Ars Magazine, especialitzada en art i col·leccionisme, apareix l’atribució realitzada per Joan Yeguas, Museu Nacional d’Art de Catalunya, i Damià Amorós, Museu del Monestir de Poblet, sobre l’única natura morta present a les col·leccions patrimonials del cenobi de la Conca de Barberà.

Cistell amb pomes i peres s’ha vinculat al pintor aragonès Bernardo Polo (actiu a Zaragoza a la segona meitat del segle XVII) també conegut per la historiografia artística com a “Pseudo-Hiepes” i a Italià com a “Mestre de la Fruitera Llombarda”. Tot i que Polo encara és un desconegut per a la majoria del públic, durant l’última dècada ha estat protagonista d’estudis vinculats a la seva producció i carrera artística.

El quadre del Monestir de Poblet, d’un format mitjà (47x 74 cm), presenta una cistella de vímet plena de fruita sobre una lleixa de pedra, on a cada costat s’hi troben dues peres; les mateixes que trobem a l’interior del cistell, acompanyades de les seves fulles. La composició sobresurt sobre un fons negre que ressalta la el conjunt.

A la imatge, detall de ‘Cistell amb pomes i peres’ de Bernardo Polo.

Eude, genericImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1