FCC-Segell-banner4
HD Riudebitlles presenta \

Exposicions

HD Riudebitlles presenta "L’Havana i Sana'a" de Tona Romeu

bonart sant pere de riudebitlles - 12/03/14
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180Nial nou-180x178

HD Riudebitlles presenta L’Havana i Sana’a. De Cuba al Iemen. Tona Romeu proposa una aproximació a dues ciutats ben diferents i allunyades en l’espai i en el temps, que presenten tanmateix uns trets comuns, com són la bellesa i la decadència de la seva arquitectura. Amant dels viatges i de la fotografia, Tona Romeu es va anar engrescant a fer fotos i ara ja no pot sortir de casa sense una càmera a la butxaca. Mestra de professió, fa l’efecte que ha volgut traslladar a la fotografia la seva experiència pedagògica per a transmetre les seves sensacions i vivències, tot allò que és el material d'estudi de la sociologia. I és que les seves fotos ensenyen ensenyant, s’aprèn tot mirant-les, unint allò que és bell amb allò que és útil.


La fotografia de Tona Romeu fuig del que és espectacular per a centrar-se en els detalls de les construccions i en les coses senzilles, en les escenes casuals i quotidianes que permeten polsar el batec de les persones i dels pobles que travessa, en el dia a dia de les gents que coneix. Així, les seves fotos són resultat, no de la primera, sinó de la segona mirada, fruit de la reflexió que se sobreposa a la contemplació. D’aquesta manera Tona Romeu ho transmet i, com esclats de vida, fa arribar a l’espectador el brillant fruit de les seves reflexions.


Tona Romeu ha viatjat pel Iemen i Socotra, Cuba, Oman, Síria, Jordània, Líban, Uzbekistan, Pakistan, Iran, Myanmar, Vietnam; Índia, Ladakh i Caixmir; Sri Lanka i Maldives; Xina i Tibet; Japó, Bolívia, Brasil, Mèxic, Costa Rica, Guatemala, Marroc, Algèria, Tunísia, Egipte, Líbia, Eritrea, Comores, Madagascar, Mali, Etiòpia, Sudan, Kènia, Tanzània, Moçambic, Namíbia; Botswana i Victòria Falls; Guinea Conakry, Camerun ,Burkina Faso, Costa d'Ivori, Ghana, Senegal i Mongòlia, entre d’altres.


Ha fet diverses exposicions de fotografies de viatges, entre les que destaquen les dedicades a persones, rostres que parlen i transmeten sentiments.


Amb aquesta exposició, HD Riudebitlles, un hotel d’art situat a la vall del Riudebitlles, segueix amb l’impuls d’activitats culturals, amb especial dedicació a l’art i al viatge. La mostra es podrà veure del 21 de març al 27 d’abril del 2014.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021