2024 Inserció Bonart Segell IMPULSA CULTURA

Biblioteca

El Museu de la Vida Rural acull un diàleg sobre “L’estiu de l’amor” de Toni Orensanz

El Museu de la Vida Rural acull un diàleg sobre “L’estiu de l’amor” de Toni Orensanz
bonart l'espluga de francolí - 21/03/14

El 25 de març, a les set de la tarda, el Museu de la Vida Rural i la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola oferiran per als membres del Club de lectura de la Biblioteca i per a tot aquell que vulgui assistir-hi, una trobada amb l’autor de la novel·la L’estiu de l’amor, Toni Orensanz, per tal de posar en comú les impressions generades. L’acte se celebrarà a la sala d’actes del Museu.  

L’estiu de l’amor, primera novel·la d’Orensanz, narra els tres mesos que Pablo Picasso i la seva companya d’aleshores, Fernande Olivier, van passar l’estiu de 1909 al poble d’Horta de Sant Joan. El contrast entre els costums de la parella de joves, arribats de la bohèmia de París, i l’estretor moral de principis de segle XX en un petit poble de la Terra Alta constitueixen el fil narratiu de la novel·la, especialment centrat en la figura de la jove Fernande, les seva voluptuositat, el seu comportament i la seva manera de vestir.

La de 1909 va ser la segona estada de Picasso a Horta de Sant Joan. Ja hi havia estat durant nou mesos l’any 1898 recuperant-se de l’escarlatina a casa del seu amic Manuel Pallarès. De fet, tant aquesta primera estança com la segona, la que narra el llibre, són fonamentals en el desenvolupament de la seva pintura. Com ell mateix deia, exageradament, “Tot el que sé ho he après a Horta de Sant Joan”.

Toni Orensanz, fill de Falset, és escriptor i periodista. L’estiu de l’amor és la seva primera incursió al gènere novel·lístic, per bé que partint de fets reals. Anteriorment havia escrit, entre d’altres, L’òmnibus de la mort: parada Falset, investigació històrica sobre l’anomenada Brigada de la mort i l’assassinat de 27 persones a Falset, en sola una nit, al principi de la Guerra Civil; el recull de contes El falsari; o l’obra de teatre Nicomedes, el verdugo diligente. És col·laborador habitual de La Vanguardia.

Nial nou-180x178Banner Didier 180 x 180 px

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90