JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

El Festival DOCfield 14 omplirà Barcelona amb la millor fotografia documental

El Festival DOCfield 14 omplirà Barcelona amb la millor fotografia documental
bonart barcelona - 24/03/14

Sota el lema Behind open doors, el festival DOCfield 14, organitzat per la fundació Photographic Social Vision, i comissariat per la directora artística Arianna Rinaldo ?Photographic Social Vision, aposta per segon any consecutiu per l'elaboració un programa d'exposicions i activitats que reconeguin el valor social del fotoperiodisme i de la fotografia documental. A través d'un recorregut per diferents centres d'art, centres cívics, galeries i escoles de fotografia de la ciutat el públic de Barcelona podrà gaudir aquest estiu de variades exposicions reconegudes internacionalment. ?A partir del 19 de maig i fins al 31 de juliol, un total de 40 espais mostraran exposicions relacionades amb aquest gènere fotogràfic de forma gratuïta i ho faran aquest any sota el lema Behind open doors amb l'objectiu d'apropar als espectadors a diferents maneres de veure el món. La selecció d'exposicions per a aquesta edició, comisariada per l'editora gràfica italiana Arianna Rinaldo, inclou documents gràfics excepcionals del context internacional i mostres que provenen de festivals internacionals com el Visa Pour l’Image (França) o Cortona on the move (Itàlia). Amb aquesta iniciativa, que va celebrar en 2013 la seva primera edició, “Circuit 2013. Fotografia documental a Barcelona”, Photographic Social Vision aporta a l'agenda cultural de Barcelona continguts d'alta qualitat de fotografia documental i fotoperiodisme, i afavoreix la visibilitat del sector cultural existent dedicat i sensible a aquest gènere fotogràfic. Després de l'èxit reiterat d'exposicions tan consagrades com World Press Photo, que en la seva última edició a Barcelona va obtenir més de 41.000 vistantes, Photographic Social Vision treballa ara perquè DOCfield i Barcelona es converteixin en lloc de referència a Europa per al desenvolupament i gaudi de la fotografia documental. ?Després de les portes obertes de DOCfield 14 trobem la mostra Love em, de l'autor Zed Nelson que ha desenvolupat un elaborat testimoniatge gràfic sobre l'ideal de bellesa en la nostra societat, i que tindrà lloc en el Palau Robert; també un retrat de la violència domèstica en una jove família a EUA que Sara Lewkowicz (guanyadora del World Press Photo 2013) documenta amb el seu projecte Shane i Maggie en Pati Llimona; el reportatge sobre els habitants dels suburbis parisencs titulat Suburbia, d'Arnau Bach (guanyador de la Beca Pierre et Alexandra Boulat en Visa pour l’image 2013) en l'Institut Francès; o els Pingüins Emperadors, l'extens treball en l'Antàrtida de Paul Nicklen (guanyador del World Press Photo 2012 i fotògraf de National Geographic) que es podrà veure en l'Espai Mercè Sala de TMB, i en la mateixa xarxa de metro, entre uns altres.

El Festival es professionalitza en aquesta segona edició i incorpora la figura de la Directora Artística, a càrrec d'Arianna Rinaldo (actualment directora de la revista de fotografia documental Ojo de Pez), que col·laborarà en el festival dissenyant i nodrint la programació d'estimulants continguts expositius i audiovisuals nacionals i internacionals. Mitjançant aquesta direcció artística queda garantit un enfocament conceptual únic, la coherència de totes les activitats emmarcades en el festival i la qualitat de les propostes.

El DOCField 14 compta amb 40 espais expositius: Arts Santa Mònica, La Virreina Centre de la Imatge, Institut Francès de Barcelona, La Pedrera, Foto Colectania, CC Pati Llimona, Pati Manning, CC Golferichs Català Roca, Palau Robert, FNAC Triangle, CC Can Basté, Espai Mercè Sala de TMB, La Filmoteca de Catalunya, CC Fort Pienc, Creació Fotografia Documental CFD, Escola Gris Art, Escola IDEP, Escola Elisava, IEFC, Espai Pere Pruna, ROCA Barcelona Gallery, Fundació Vila Casas, Nau Ivanov, Escola Serra i Abella. A més, formen part d'aquest festival un total de 15 galeries: La Taché, Valid Foto, Tagomago, H2O, Kowasa, The Folio Club, Open House Project, 12 Gats, Barcelona Visions, La Plataforma, Akashi Gallery, Il Mondo galeria, Principal Art, Seltona i +R.

A la imatge, "Suburbia", d’Arnau Bach. Institut Francès de Barcelona. Un grup d'amics als carrers de Bobigny, el seu barri en el 93.

banner-oro-180x180BanerRocas180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px