Artur Ramon Art torna al Salon du Dessin de París amb una sel·lecció de trenta dibuixos, majoritàriament antics, que estableixen vincles entre Espanya i Nàpols. La galeria de Barcelona exposarà per sisena vegada consecutiva a la fira de referència dedicada a l’art del dibuix a nivell internacional. La cita, que tindrà lloc del 26 al 31 de març al Palais de la Bourse, acollirà les obres d’Artur Ramon Art a l’estand número 34, a on s’hi podran veure obres espanyoles i italianes de mestres com Matías de Torres, Mariano Salvador Maella, Ipolito Borguese o Tiepolo.
Acabats d’arribar des de TEFAF Maastricht, Artur Ramon es presenten a París com una de les galeries veteranes a la fira i amb ganes de consolidar la seva presència internacional. El gruix de les obres presents a l’estand de la firma de Barcelona són dibuixos de mestres antics que tracen paral·lelismes entre Espanya i Nàpols, dos territoris lligats històricament.
La proposta de la galeria catalana compta amb un “conjunt excel·lent” de dibuixos de Matías de Torres, Mariano Salvador Maella, Francisco Bayeu, o José Camarón –com a representants espanyols. Entre els dibuixos italians destaquen els de Aniello Falcone, Ipolito Borguese, Gian Domenico Tiepolo i Domenico Corvi. Obres totes elles que repassen la creació artística en paper al nord de la Mediterrània al llarg dels segles XVII y XVIII.
El recorregut artístic d’Artur Ramon Art al Salon du Dessin de París es completa amb una sensual aquarel·la del genial Auguste Rodin en representació del segle XIX. Mentre que el dibuix contemporani també hi tindrà cabuda amb les darreres creacions dels germans Josep i Pere Santilari, “que van tenir molt èxit en una recent exposició a la capital del Sena i ja són molt apreciats entre els col·leccionistes d’art de la ciutat”, segons explica Artur Ramon. Un èxit que els Santilari van repetir fa pocs dies a TEFAF Maastricht.
Amb la participació per sisena vegada consecutiva per part de la galeria de Barcelona en aquest esdeveniment de referència dins del mercat del dibuix es reforça i manté la seva aposta per la internacionalització del dibuix espanyol i català. Enguany han exposat per segons vegada a la fira Master Drawings de Nova York (al gener) i per cinquena a TEFAF de Maastricht, que tot just acaba de finalitzar, i a on van ser l’únic expositor català.
A la imatge, detall de Femme nue, 1890, aquarel·la d’Auguste Rodin.