Una exposició sobre el projecte de recuperació del tresor lletrístic del Tapís de la Creació de la Catedral de Girona a la Casa de Cultura. El projecte expositiu "Les lletres del Tapís" s'emmarca dins del programa anomenat Arrels del Gràfic del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, el qual té la ferma voluntat de recuperar, conservar i proclamar la nostra memòria històrico-gràfica del nostre entorn. I es desenvolupa des d'una estreta col·laboració amb el Capítol de la Catedral de Girona.
L'objectiu primer és el desenvolupament de les fonts que es troben a l'emblemàtic Tapís de la Creació (obra referencial de l'Edat Mitjana, restaurada recentment i exposada de forma permanent al Museu de la Catedral de Girona). Els documents que exposem és la primera fase d'aquest projecte. Enfoca l'estudi dels detalls, de les particularitats, l'anàlisi morfològica-tècnica i tota aquella documentació significativa que permetrà fer possible la recreació per al mitjà digital de les lletres d'una forma rigorosa, plenament contextualitzada i operativa.
Aquesta iniciativa esdevé una oportunitat per donar a conèixer diferents disciplines que poden convergir en un estudi transversal únic en què Història, Art, Patrimoni, Fe, Cultura i Disseny es trobin de la mà de la tecnologia i generin productes, fonts tipogràfiques que permetin el seu ús habitual.
Sens dubte ara és temps de proposar, de fomentar projectes pluridisciplinars, d'estimar la feina ben feta, de redescobrir el patrimoni local d'interès mundial, de lluir-lo, de creure en la transversalitat i la cooperació entre disciplines, de fer possible un pont entre el passat i el futur, entre allò admirat i allò utilitzat, entre l'art i el disseny.
D’altra banda, el dia 3 d’abril s’ha organitzat la taula rodona "Les lletres del Tapís" i presentació del projecte expositiu. Hi participaran: Mn. Jaume Julià, del Capítol de la Catedral; Jesús Del Hoyo, degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya; Cristina Simon i Cristina Flórez, investigadores i desenvolupadores del projecte "Les lletres del Tapís; Enric Huguet, dissenyador, mestre i pioner del disseny gràfic català i Manuel Castiñeiras, professor d'Art Medieval de la UAB, expert en art romànic i autor del llibre “El Tapís de la Creació”. L'acte finalitzarà amb un interludi musical i el clourà Francesc Pardo, Bisbe de Girona. Interludi Musical: Ària de l'Oratori "La Creació" de F.J. Haydn, Marta Arbonés (soprano) i Maria-Neus Devesa (piano).
L’exposició es podrà visitar del 25 de març al 7 d’abril, de 10 a 14 h i de 16 a 20 hores a la sala Domènec Fita de la Casa de Cultura de Girona.